torsdag 29. desember 2011

Fetterfest med langkåltest

Bordet var pyntet med ting Karin fikk i julegave av sine internasjonale venner som selv ikke feirer jul. Det ble riktig lekkert (synes vi da....)


Langkål er en julerett fra Ullensaker som kun brukes til ribbe, og i familien Sigvartsen/Berntsen har dette vært tradisjon i generasjoner. Nå skulle den testes på farge, konsistens og krydring. Vertskapet hadde forberedt testingen godt, og utarbeidet et eget evalueringsskjema som hver enkelt skulle fylle ut. Her er langkål fra fire familier, og jammen var de forskjellige.


Alle tok oppgaven alvorlig, og her er deltagerne i dyp konsentrasjon. Det ble mye diskusjon om fasthet, mengden av allehånde, gammeldags stamping mot moderne maling, samt tipping av hvem som var kokken.


Det var utlovet premie til den langkålen som lignet mest på bestemor Teies, men alle her var for unge til å ha smakt på den... Jurien besluttet derfor å utdele premien til den som hadde flest riktige,- og det ble MORTEN !!!




Verten sto for underholdningen ved å lese fra sin barnebok. Der sto det at han veide 5 kg ved fødsel og var 56 cm lang - herregud for en diger unge! Videre kunne han berette at hans livretter var kjøttkaker, grøt og pølser, og at han syklet til Hamar da han var seks år. Innholdet i boken bar preg av å være skrevet av en svært stolt mor.





Arild kjørte igang full disco med Åge Alexandersen og ABBA, og "de gamle" kastet seg ut i dansen.... Her var ingen hengehuer nei! Ikke visste denne bloggeren at det var så mye krutt i Sigvartsen-slekten! Bra fest!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar