tirsdag 24. april 2012

Chiapas, Mexico

Marimba i Tapachula




Mexican beer .....


Vi er kommet til Mexico – et land som beskrives som et overflødighetshorn av naturskjønnhet, naturrikdommer og kulturell variasjon og som har tilført verden mye.   Hele 110 mill bor i Mexico, hvorav 25 mill i hovedstaden Mexico City.



Vi befinner oss i Chiapas helt syd i Mexico (like ved grensen til Guatemala)  - et område som er synonymt med maya-ruiner, indianere og spektakulær natur – men dessverre også med undertrykkelse og diskriminering av indianerne.  Dette har imidlertid blitt bedre etter et opprør på 1990-tallet.

Det er første gang Norwegian Cuiseline går inn her, og vi fikk en hjertelig mottakelse med sang og dans på kaien i morges.  Det er en ny og flott cruisehavn her, men et stykke inn til nærmeste by som heter Tapachula.  Vi tok en shuttle buss inn til byen og ruslet litt rundt.  Der var det et yrende folkeliv og varer av alle slag ble tilbudt, men vi slo oss ned på nærmeste uteservering og observerte bylivet derfra.  Byen har 400.000 innbyggere, og på oss virket det som om alle var ute i gatene i dag.  Musikk og liv overalt. 

Vi har det for øvrig supert om bord, og begynner å bli vant til dette slaraffenlivet.  Men det bli alt for mye mat…..







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar