søndag 29. mai 2016

Ramstadslottet

Årets andre "Ti på Topp" tur gikk til Ramstadslottet i Østmarka.  Turen var beskrevet som krevende med en lengde på 10 km og stigning på 400 m.  Da vi gikk feil et par ganger, ble hele turen 12 km for oss, og den var krevende ja.  

Turen startet ved Østbytunet (like ved Gamle Strømsvei ved A-hus) og gikk på fin grusvei inn til Østbyputten.  Videre gikk vi på Oskarsgate, en oppmurt sti med rekkverk et lite stykke etter Østbyputten.  Det sies at Oskarsgate har fått navnet sitt etter Oskar Hansen på Østby.  Da Østbyputten ble oppdemt i 1936, ble et kutråkk som buskapen til Oskar Hansen var avhengig av for å komme ned til bygda, satt under vann.  Hansen gikk til rettssak mot Skedsmo kommune og vant.  Kommunen bekostet således ny sti, og måtte sprenge ut bratte Oskarsgate ved Østbyputten.   Flott gjort av Oskar Hansen.

Ramstadslottet er en av Østmarkas høyeste topper på 394 moh og sies å ha vært en bygdeborg i folkrvandringstiden (ca. 400 - 600 e.Kr.f.)  På toppen har man flott utsikt utover de store skoger i Østmarka og Øyeren.  

Det var mange ute i samme ærend som oss denne vakre dagen, og alle var like blide og hyggelige.

Ramstadslottetselfie
På veien tilbake la vi turen innom "Blåtjerngrana", en kjempegran som må ha 3 personer for å rekke rundt.  Her er det svært gammel furuskog og noen av de største trærne som er registrert på Østlandet.

Blåtjerngrana
Ja vel.....
Bra skilting i Østmarka
Vi hadde en flott tur i nydelig sommervær og fikk sjekket inn på Ramstadslottet via appen....  2 down ... 8 to go....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar