tirsdag 7. mars 2023

Advent i Moseldalen


 

Traben Trarbach at night



Moseldalen er en vakker og særpreget dal mellom Koblenz og Trier i Tyskland,- ja den kalles også Moseldalen der den renner videre på grensen mellom Tyskland og Luxembourg.  Vi var så heldige å bo i Luxembourg fra 1978 tiil 1981, og ble veldig glad i denne delen av Luxembourg og Tyskland.  En søndagstur opp til Bernkastel Kues med picnic på elvebredden eller lunsj i den pittroske byen var vanlig, og det var også vanlig å ta med norske gjester til lunsj på en av gourmetrestraurantene i Remich eller Grevenmacher. 

Flere selskaper markedsfører julemarkedscruise på Moseldalen, og vi meldte oss på sammen med Alice og Arne. Dette skulle bli en skikkelig kosetur med korte båtturer, noen sluser, vinmarkene i vinterskrud (snødryss enkelte steder) og god mat og hyggelig stemning om bord. 

Vårt julepyntede skip MS Leonora gjorde sitt første stopp i Cochem, ofte kalt Moseldalens perle.  Her troner borgen Reichsburg Cochem fra 1100-tallet og det er et lite, men sjarmerende julemarked.  Mange turister legger også veien til Historische Senfmühle fra 1810 for å kjøpe sennep med alle mulige smaker og tilsetninger.  Det gjorde også vi, og det ble en krukke med Riesling Senf.  Deretter ble det Glühwein på en kneipe før hyggelig aften på skipet.


Julekrybbe i Cochem

Historische Senfmühle 














MS Leonora tok oss videre til Traben-Trarbach, Traben på den ene siden og Trarbach på den andre.  Her var julemarkedene under jorden inne i vinkjellerne, og det var rikelig utvalg av «alt».  Her var det også noe så rart som et BUDDHA MUSEUM, men vi prioriterte ikke dette….








Glühwein med en twist.... 

Cruisets endepunkt var idylliske Bernkastel-Kues, også dette en «dobbeltby» med Bernkastel på den ene siden og Kues på den andre.  Over Bernkastel troner restene av Landshut, bygd av erkebiskop Heinrich von Vinstingen i 1277 og ødelagt ved brann i 1792.  Om kvelden er borgen vakkert opplyst.  Bernkastel-Kues er spesielt kjent for sine fruktige og søte Riesling-viner, men denne gang valgte vi Glühwein i det kjølige været.





Sist vi var i Bernkastel-Kues var i 2013 sammen med vinklubben «På Druen».  Den gang kjøpte damene hver sin hvite jakke.  Den samme jakken hang fortsatt til utstilling i butikken vi kjøpte den.  Her holder moten seg lenge.  Det hører med til historien at alle tre damene fortsatt bruker jakkene hver sommer.  Klassisk mote går aldri ut på dato.  

Turen tilbake til Frankfurt gikk via Rüdesheim hvor vi nøt deilig Apfelstrudel og tittet på julemarkedet.  Auf Wiedersehen!







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar