lørdag 9. februar 2013

Moorea



Moorea var siste stopp på rundturen i Fransk Polynesia.  Denne øya er formet som en sommerfugl med høye fjell og frodige bukter.  Moorea er øya som ligger nærmest Tahiti, og mange som bor her pendler med hurtigbåt til Papeete på jobb.

Det var lavt skydekke i går, så utsikten var dessverre begrenset.  Vi tok en tur rundt øya, og fikk se en fruktbarhet som var helt utrolig.  Dette er ananasøya her i Polynesia, og det produseres ananasjuice, ananaslikør og masse annet av ananas. Men det dyrkes selvfølgelig ALT mulig annet også, så her sulter ingen.  Det er imidlertid merkelig å registrere at folk - spesielt damene - er så tykke og slappe i kroppen.  Med et kosthold bestående av frukt, grønnsaker og fisk virker dette rart på oss.   Forklaringen er kanskje at vestens pommes frites og burgere har inntatt Sydhavsøyene - det tilbys i hvertfall på hver eneste lille kneipe.

Høner og kyllinger ser vi overalt - de går ville - men de lokale lærer seg hvor de legger egg,- deilige egg med skikkelig gul plomme.  Tenk det kostholdet hønene har her!  Det er noe annet enn tørrforet burhønsene får hjemme.


Dette er et tempel fra tiden før misjonærene inntok Polynesia.  Vi kjenner igjen noe av kulturen vi så på Påskeøya.


Et besøk i nok en perlebutikk hørte med, men det ble ikke noe kjøp. Perlene her er utrolig vakre, men alt for dyre.



I går var "siste kveld med gjengen".  Vi har hygget oss sammen med et par fra Skogn i Nord-Trøndelag og et par fra Ski.  Desserten var Alaska Ice Parade, og her er Arild sammen med en av våre hyggelige kelnere, Roy fra Thailand.


Ocean Princess skal gjøre et par runder til her nede før hun sette kursen mot New Zealand, Australia, Asia, Europa og Norge.  14. juni kommer hun til Geiranger, og fortsetter deretter til Svalbard.  Skal si mannskapet ombord på cruiseskipene får seilt verden rundt.

Vi er nå tilbake i Papeete, og bor på samme hotell som før cruiset.  Nå har vi fått en "executive suite" på 86 m2 med stue, kjøkken, to soverom og to bad.  Slikt kan oljebaronene fra Norge like.....

I morgen blir det tur rundt øya her, og i morgen kveld setter vi oss på flyet med kurs for Los Angeles, Paris og Oslo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar