tirsdag 5. februar 2013

Raiatea & Tahaa




Raiatea er den nest største øya i Fransk Polynesia og det nest største økonomiske sentrum.  Her finner man også Marae Taputapuatea, det helligste tempel i Polynesia, og mange mener at øya har en mystisk kraft. I samme lagune ligger Tahaa, og begge øyene er beskyttet av samme rev.  Ocean Princess seilte inn i lagunen mellom øyene – vakkert.



I dag har vi vært på perlefarm og vi har badet på en øde øy.  En festlig perlefarmer fortalte oss hvordan man legger implanat (skjell fra Missisippi) inn i østersen, senker den ned i havet og håper på perler.  Kun en av tre gir perler.  Den sorte perle fra Polynesia er meget eksklusiv og dessverre meget kostbar.  Mor hadde planer om et shamballa-armbånd med sorte perler, men etter å ha sett prisene her, blir det med planene.


Den sorte perle fra Polynesia - her på tilbud til 120 - 150 Dollar pr. perle.

Perlefarmen

Østersdemonstrasjon


Den livlige perlefarmer

Den øde øya vi badet på



Dette er en tur utenom det vanlige.  Severdighetene er øyer, turkis vann, laguner, rev, palmer og så folket da – livlige og frodige ….. spesielt damene.  Ikke rart at maleren Gauguin døde av syfilis her kanskje.  Han ligger for øvrig begravet på øya Hiva Oa i The Marquesas.   

Også den belgiske sangeren Jaques Brel (”Ne me quitte pas” – my favourite) tapte sitt hjerte til øyene i Stillehavet.  På en seiltur jorden rundt kom han i 1975 til Atuona og bygde et lite hus der.  Han involverte seg i landsbylivet og kjøpte bl.a. et lite fly som ble brukt til medisinsk evakuering til Papeete ved behov.  Jacques Brev døde av kreft i 1978, bare 48 år gammel. Han er begravet i nærheten av Gauguin.

Et par ord om Thor Heyerdahl til slutt.  Øya Fatu Hiva, hvor han slo seg ned på begynnelsen av 1940-tallet for å leve i pakt med naturen med sin Liv, ligger også i The Marquesas.  Man blir enda mer slått av hans galskap ved KON TIKI ferden ved å være her borte.  Hvilken flaks at han traff en øy….  Riktignok er det hundrevis av dem her, men det er langt mellom mange av dem også!  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar