søndag 3. februar 2013

Rangiroa




…(rung-ee-roh-ah) betyr ”high sky” og er et av de største atoller i verden.  Rangiroa består av mer enn 240 ”islets” og mer enn 100 ”small channels” som danner en ring av koraller.  Den største severdigheten er under havet, og dette er et mekka for dykkere.

Rangiroa har en befolkning på 700, noen butikker, en asfaltert vei, noen ”resorts” og god internetttilgang….  Markedet er ”honeymooners” og dykkere og av og til noen hvite, fete cruiseturister.




Ocean Princess lå på svai utenfor atollet, og vi ble fraktet til land i redningsbåter.  Det var skyet med enkelte regnskyll og friske bølger, men hva gjorde det?  Opplevelsen var ”out of this world” allikevel.  Vi ruslet langs den hvite stranden og bare koste oss.   Det var for øvrig opphold hele tiden vi var på land og vi avsluttet med en lokal øl på stedets kro.  Et helt utrolig sted og et ”once in a lifetime” besøk.  Hvis den globale oppvarmingen fortsetter, vil alle disse perlene i Stillehavet forsvinne i havet. Noe å tenke på.




Hva fordriver vi ellers tiden med?  Jo, vi leser bøker, spiser (alt for mye), deltar på kurs i ”line dance” og tar fotmassasje.   Arild vant en times fotmassasje i går, og den ga han galant bort til sin hustru som nå går rundt på smilende føtter.  Jadda… life is good in French Polynesia!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar