søndag 17. juli 2011

Geiranger

Vilt og vakkert!

Karin og Arild i himmelen....


Geiranger er selve underet blant Fjord-Norges naturperler. Majestetiske, snødekte fjelltopper, vakre og ville fosser, grønn frodighet og den dypblå fjorden, - ja det er som et eventyr.

Geiranger- og Nærøyfjorden ble i 2005 innlemmet i UNESCOs verdensarvliste. I 2006 ble disse to landskapsområdene kåret, av det amerikanske magasinet National Geographic, til de best bevarte blant alle UNESCOs verdensarvsteder


Inger og Ivar

Vi er så heldige å ha gode venner med hytte og lokalkunnskap til disse fantastiske fjellområdene, og flere ganger har vi vært på svært strabasiøse fjellturer i dette krevende fjellandskap. Årets fjelltur gikk til Skagedalen hvor Homlong-familien har en jaktbu (sel) og videre inn til Skagedalsvatnet. Det var tåke da vi startet, men den lettet da vi kom oppover i åsen, og det ble en perfekt dag.

Vi gikk fra havets overflate opp til 1.200 meter - mye rett opp - og det er slitsomt for oss østlendinger. Prisen fikk vi da vi kom opp og hadde "hele verden" for våre føtter.

Om det er slitsomt å gå opp, så er det enda verre å gå ned igjen. Vi gikk pent og rolig og prøvde å bruke de riktige musklene, og det gikk overraskende bra i år. Riktignok er vi støle, men det er bare tegn på at vi har brukt noen muskler.

Skagedalsselet

I Skagedalen

Skagedalsvatnet

Skagedalselet

.. og så var det stamp og champagne på Homlehaugen...

Fantastisk dag med gode venner i fantastiske omgivelser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar