tirsdag 29. september 2015

Sykkeltur i Østmarka


Ny praktfull høstdag, og ny praktfull tur - sykkeltur i Østmarka denne gang. Vi har gått noen turer i Østmarka og begynner å bli litt kjent, men vi har ikke syklet der før.  Nå fant vi en anbefalt sykkelrunde på www.skiforeningen.no og bestemte oss for å prøve den.

Turen startet ved Ellingsrud og gikk på fin skogsvei innover til Mariholtet, videre opp og ned til Nøklevann og rundt Nøklevann til Rustadsaga.  Vi fortsatte opp (ganske bratt) og videre mot Haraløkka og Østmarksetra hvor vi rastet ved bredden av Ulsrudvannet.  Matpakke og kaffe på termos er standard på enhver tur og vi bare nøt solen, maten og de vakre høstfargene.

Siste stopp var den historiske plassen Sarabråten hvor det i sin tid sto en praktfull villa i dragestil tilhørende Thomas Heftye.  Her underholdt han forfattere, prominenser og kongelige, og både Ibsen, Vinje og Asbjørnsen har vært gjester her.  Det var også her at den første speidergruppe i Christiania ble startet i 1911 og det sies at også Den norske Turistforening ble startet her.  I dag kan vi se muren etter den flotte villaen som ble revet i 1917.  Noe av tømmeret ble benyttet i byggingen av Østmarksetra.  Det finnes også en bauta over Milorg-jegere som falt under 2. verdenskrig og en stor informasjonstavle om stedet.  Her hadde vi aldri vært før, så dette var interessant.   De må ha hatt det fint sosieteten på slutten av 1800-tallet med hjuldamper på Nøklevann og vakre kvinner i krinoliner.....

Nå gikk turen tilbake til Mariholtet og ned til utgangspunktet ved Ellingsrud.    Topp tur på ca. 25 km med mye opp og ned, og vi ble slitne som vanlig.  Det var usedvanlig mye folk ute i marka på søndag - veldig koselig det, men de kan jo dra inn båndet på hundene sine og passe litt på trehjulsykler og barnevogner....  Og så så vi tre hoggormer på turen....

Strålende søndag som ble avsluttet med bakt laks med squash, tomater og purre og et lite glass hvitt. Vi har det fantastisk godt i Norge.  

Ved Ulsrudvannet
Ved Ulsrudvannet
Nøklevann
Gamle murer på Sarabråten
Nøklevann 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar