tirsdag 26. september 2017

Øyloffing - Samos


Nok en gang valgte vi å forlenge sommeren med noen uker i Hellas.  Det sies at Hellas er nordmenns foretrukne reisemål i 2017, men vi hørte ikke norsk en eneste gang fra vi forlot Gardermoen til vi entret flyet til Oslo i Wien på hjemreisen.   Hvor er alle nordmennene?

Vi startet vår øyloffing på Samos - en øy "alle" har vært på og som beskrives som den grønneste av de greske øyene.  Øya ligger like utenfor kysten av Tyrkia og har ca. 33.000 innbyggere.  Her hadde vi valgt et lite familiedrevet hotell http://www.samos-hotel.gr i Kampos Marathokampos på sydkysten ca. 30 km fra flyplassen ved Pythagorion.  Hotellet var enkelt og greit, men kanskje litt under den standarden vi foretrekker. Imidlertid så det ut til å være populært for svensker, for nesten alle gjestene var svenske pakketurister.....   Ikke var det spesielt billig heller.....


Aphrodite Hotel & Suites

Dagene ble stort sett benyttet til soling, bøker og bading og avsluttet med hyggelige middager om kvelden.

Et par dager tok vi bilturer på øya.  Vi kjørte tvers over øya til Karlovasi, Samos' nest største by og langs kysten til Kokkari.  Kokkari er et populært turistmål og det myldret av folk, barer og restauranter og trange gater.  Vi kjørte raskt ut igjen, og tok heller turen til fjellandsbyen Manolates. Dette var en riktig perle av en vakker kunstnerby høyt oppe i lia.  Vi nådde byen etter en koselig kjøretur på smale og svingete veier gjennom en frodig skog.  Her var det mange keramikk- og smykkeverksteder, nydelige blomster og vedlikeholdte små hus.  Her nøt vi en deilig gresk lunsj og koste oss skikkelig.  Skal du til Samos, anbefales en tur til Manolates.

Kirke i Karlovasi

Manolates

Siesta i Manolates

Vakkert i Manolates

Lunsjrestaurant i Manolates

Trollskog - på vei til Manolates 

Tsabou Beach
En annen dag kjørte vi helt rundt Samos' høyeste fjell, 1434 m.o.h. og helt til veien stoppet i den lille landsbyen Drakei.  Veien dit var helt umulig, men utsikten spektakulær.  Hvordan har noen funnet på å bygge en landsby her i sin tid?  De må jo ha trasket og gått opp og ned fjellsider for å komme hit. Og hva lever de egentlig av?  Noen oliventrær så vi jo, og et par restauranter er kommet til i vår turistalder...  Men dette er absolutt utenfor turistløypa, så ingen turistbusser kjører hit.  Vi så bare noen andre "særinger" med leibil som oss....   Spesielt sted.

På vei til Drakei - utsikt mot Ikaria

På vei til søppeltømming rett ut i lia i Drakei - se kattene
Restaurant i Drakei - se antrekket til innehaveren

Hva skal vi si om Samos?  Fin øy med mange flotte strender og høye fjell, middels til dårlige veier, men koselig. Vi tapte allikevel ikke vårt hjerte til denne øya - kanskje fordi vi opplevde dette som et reisemål for svenske pakketurister..... 

Vi loffet videre fra Karlovasi med "Nissos Mykonos" til Ikaria.....



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar