tirsdag 28. juli 2020

Sør-Senja - gammelbutikken og Dronningruta




Skrolsvik handelssted og fiskemottak ble etablert i 1870-årene og var i stor grad tuftet på kveita i Andfjorden.  Det var gjennom årene stor aktivitet i fiskemottaket, men i 1992 var det slutt.  Da stengte både fiskemottaket og den gamle butikken på stedet.  Dragøy og Torgersen er kjente navn på Skrolsvik, og etter å ha vært under Midt-Troms Museum en periode, kom butikken tilbake til Torgersen-familien i 2018.  I dag er det Gunnar Torgersen og Kristin Olsen som eier og driver butikken, og de bor i det vakre gamle huset ved siden.  I butikken kan du også treffe på deres sønn som er 4. generasjon Torgersen i gamlebutikken.





Vi ble hjertelig mottatt i gamlebutikken, hvor Torgersen selv sto bak disken midt på dagen og kjørte buss t/r Skrolsvik/Finnsnes morgen og kveld.  Bussen sto parkert utenfor.  Fru Kristin var også en hyggelig dame, som fortalte at hun hadde flyttet fra Oslo til Senja for å gi barna en god oppvekst.  Nå bakte hun kanelboller og de deiligste rabarbramuffins til butikken.  Butikken solgte alt du ikke trenger, men var et hyggelig treffpunkt, og kaffen og muffins smakte fortreffelig.


Selfie med herr Torgersen


Reklame for tannkrem og Conrad Langaard


En pratsom dame som stilte opp for selfie


Skrolsvik


Å på Senja 


'
Dronning Sonja har vandret mange steder, og på Sør-Senja finner vi også en Dronningrute. Den går fra Hofsøya (hvor det er et lite bygdemuseum) til Ryvold gjennom Stangodden Naturreservat.  Turen er 8,8 km en vei, men siden vi hadde bilen parkert ved Ryvold, måtte vi gå 17,6 km.  Det var en fin tur i variert og rik natur langs en kyst preget av vær og vind.  Rundt var det fjell på alle kanter, og vi kunne se til Andørja, Hinnøya, Grytøya og innover Senja-fjellene. 

Vi må vel si at dette var en saftig dagstur, men vi gjennomførte i fin stil før vi avsluttet dagen med nok et nydelig fiskemåltid på Senja Fjordhotell https://senjafjordhotell.n


Dronningruta på Senja 


Her starter Dronningruta


Vakker kystrute


I Dronningens fotspor


Værhardt på Senja


Hyggelig besøk på Dronningruta


I nord var multene modne


Vakre Sør-Senja


I mål!!!! (nesten)


Noen ord om Sør-Senja til slutt.  De fleste kjører nasjonal turistvei fra Botnhamn til Gryllefjord for å se Senjas berømte og taggete fjell.  Det er fint det, men vi er glad vi også valgte å tilbringe et par dager sør på øya.  Her bodde vi på Senja Fjordhotell, som var nytt i 2018 og hadde 11 rom og noen sjøboder.  Hovedmarkedet var tyske fisketurister, men p.g.a. korona sto sjøbodene delvis tomme da vi var der.  De 11 rommene var bebodd av nordmenn på Norges-ferie…..   Det gikk så vidt rundt, sa vertinnen, og jeg tror hun ble glad da regjeringen åpnet for tyske turister 15. juli.  Maten, spesielt torsken, var utmerket, og vi hygget oss her.

Senja Fjordhotell - nytt i 2018


Flott bryggeanlegg rundt hotellet 

Takk til Senja for strålende opplevelser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar