søndag 19. juli 2020

Norgesferie - Tromsø

Årets råd fra Erna var Norges-ferie, og vi fulgte rådet.  Et sted som lenge har stått på vår «bucket list» er Senja, og i år realiserte vi drømmen om eventyrøya i nord.

Vi startet vår tur i Tromsø, også omtalt som Nordens Paris.  Vi vet ikke hvorfor byen omtales slik, og kan heller ikke se noen likheter, men Tromsø er en hyggelig by som vi har besøkt flere ganger tidligere.  Selve byen ligger vakkert på Tromsøya med flotte broer til Kvaløya og Tromsdalen og har ca. 77.000 innbyggere. 

Tromsø tok imot oss med regnvær, så vi valgte kirkebesøk første dag,- først Tromsdalen Kirke Ishavskatedralen fra 1965.  Kirken har fått sitt navn siden den gir assosiasjoner til isfjell med sine lyse felt og spesielle form. Den moderne kirken tegnet av arkitekt Jan Inge Hovig ligger som et vakkert monument rett over broen, og den er verdt et besøk.  Her bør man spesielt sette seg inn i symbolikken i det vakre glassmaleriet.



Ishalvkatedralens glassvindu 


Tromsø Domkirke er Norges eneste domkirke bygget i tre.  Den ble innviet i 1861, men ifølge historien har det vært kirke her fra 1200-tallet.  Kirken er omkranset av Kirkeparken som har vært gravplass fra middelalderen og frem til 1800-tallet.  Vi ruslet rundt og beskuet det vakre interiøret mens det lød nydelig musikk fra orgelet.  


Tromsø Domkirke 

I Tromsø traff vi en tidligere klassekamerat og hans kone, og de hadde igjen truffet noen andre kjente, så kvelden ble svært hyggelig med middag på https://fiskekompani.no/ og en Mack på http://www.rorbuapub.no/


Hyggelig selskap på Fiskekompaniet 


Kongekrabbe og østers...


Hyggelig selskap på Rorbua


Rorbua (kjent fra TV)


Vertshuset Skarven (et "must" i Trosø)

Byen har mye å by en turist, og vi valgte noe vi ikke hadde sett tidligere, nemlig https://polaria.no/ et arktisk opplevelsessenter med akvarium, seler som svømte rundt, flott panoramakino som viste nydelige filmer fra Nordlyset og Svalbard og en butikk med mange fine ting.  (Ja, bloggeren kjøpte faktisk en fin tynn boblejakke i en nydelig grønnfarge der.) 


Polaria - flott arkitektur


Sel i bassenget på Polaria 


Utenfor Polaria 


Macks Bryggeri 


Macks Bryggeri - Ølhallen 

Vårt neste mål var Sommarøy, og på veien over Kvaløya stoppet vi både på https://villmarkssenter.no/ med sine 300 huskyer og https://www.tovesglasskunst.com/.  På villmarkssenteret klappet vi store og små huskyer og hos tove beundret vi den vakre glasskunsten.  Her var det mye som fristet, men vi nøyde oss med innkjøp av en lysestake.  Det var vakkert vær på vår vei ut til Sommarøy, og vi avsluttet dagen med deilig kveitemiddag på https://sommaroy.no/


Huskeylove 


Huskeyhvalper 4 uker.... 


Kaffe og rømmevafler på Tromsø Villmarkssenter 


Huskeylove


Toves Glasskunst 


Vakkert ute hos Toves Glasskunst 


Sommarøy med Haja i bakgrunnen 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar