fredag 24. juli 2020

Senja - nasjonal turistveg


NASJONAL TURISTVEG SENJA


Nasjonal turistveg på Senja strekker seg fra fergestedet Botnhamn til Gryllefjord.  Vi kom med ferge fra Brendsholmen på Kvaløya til Botnhamn og kjørte til Hamn i Senja.

De bratte fjellene som stuper rett ned i havet er et overveldende syn, og det mest markante kjennetegnet på strekningen.  Vegen snor seg inn og ut av fjordene hvor vannet er rent, klart og kaldt. 




Hurtigruten på ekspedisjonscruise 


Langs turistvegen er det flere kjente attraksjoner, og vi stoppet ved de fleste:

TUNGENESET

Ytterst på neset mellom Steinfjorden og Ersfjorden ligger rasteplassen Tungeneset.  En gangbane i sibirsk lerk leder ut over svabergene med utsikt til Nordsjøen i vest og fjellet Oksen med de skarpe tindene i nord.  Fjellmassivet går også under navnet Djevelens Tanngard,- noe de lokale liker dårlig.  Flott var det. 



Tungeneset med Okstindene i bakgrunnen


Tungeneset-selfie 


ERSFJORDSTRANDA

Innerst i Ersfjorden ligger Ersfjordstranda med hvit, finkornet sand som sender tankene til andre land og strender.   Omgitt av spisse, høye fjell er dette Norge på sitt vakreste. Toalettbygget på plassen med trekantet form og gullbeslått ytre er en attraksjon i seg selv. 



Gulldassen ved Ersfjordstranda


BERGSBOTN

På yttersida av Senja hvor hav og himmel møtes, slynger turistvegen seg på høydedraget over bygda Bergsbotn.  På en 44 meter lang plattform kan du nyte den storslåtte utsikten over Bergsfjorden og de høye fjellene rundt.


I himmelen i Bergsbotn


Bergsbotn 


Bergsbotn - selfie og selfie



På smale og svingete veier ut og inn av fjordarmer nøt vi den fantastiske naturen og registrerte at det var kun nordmenn og finner som ferierte på Senja akkurat da. Anbefaler gjerne denne kjøreturen på eventyrøya Senja. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar