tirsdag 24. juni 2014

Bjørndalssetra, Rosendal

Thor-Erik hadde lagt opp en utfordrende tur i år, ja kanskje litt for utfordrende da et par deltakere var så redde at de snudde før den bratteste oppstigningen.

Vi startet i Muradalen ovenfor Baroniet i Rosendal og gikk langs Hattebergvassdraget oppover mot Ringeriksfossen.  Etter forsering av fossen på en solid, men luftig bro, begynte oppstigningen langs fossen.  Her var det  bratt ja, og flere "vart litt skræmt".  Det var imidlertid solide vaiere å holde seg i, så vi kravlet oppover på alle fire.

Fra toppen av Ringeriksfossen gikk vi innover langs Isorvatnet, og det var et par brokryssinger til før vi nådde lunsjmålet, Bjørndalssetra.  Dette er en nyrestaurert støl med mange "sel og skutar" bygd sammen i et klyngetun.  Mens vi nøt vår matpakke med utsikt mot Svartavassfossen forberedte vi oss på neste oppstigning - opp til Skar.  Her var det stupbratt enkelte steder og utsikten upåklagelig.  På toppen fikk vi igjen utsikt utover fjorden og så Rosendal langt der nede.  Nedstigning er mer krevende enn oppstigning, og enkelte knær begynte å "skrangle"....   

Alle kom ned i fin form og godt humør, og kneplagene gikk raskt over.  Dette var en utrolig flott tur i mektige Vestlandsfjell, og det var deilig å kjenne på mestringen.  Vi greide turen fint - kroppen verket litt etterpå - men det er tegn på at vi har brukt noen muskler. 

Skal jeg over den broen og opp den lia?  
Best å holde seg fast.
Ut på broen....  Hurra!!
Skal jeg opp her??? 
Oppover på alle fire
Det var bratt ja - se fossen i bakgrunnen
Ufarlig hengebro
Bjørndalssetra 
Oppstigning mot Skar - noen måtte hjelpes litt....
Utsikt fra Skar - bratt ja...
Glade fjellturister
Det må tilføyes at Thor-Erik ble avsatt som turleder underveis, men han ble innsatt igjen da vi nådde målet. Tusen takk til Thor-Erik som hadde lagt opp dette.  Det er alltid moro å gå i nye fjellområder, og dette ga mersmak til flere fjellturer på Vestlandet.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar