søndag 29. juni 2014

På sommerslottet

Vi hadde gledet oss til en sommeraften med vakker ballett, sang og musikk ute på lystslottet Oscarshall sammen med Dalia og Børre.  Hva skjedde?  Jo, sommerens skybrudd kom akkurat den kvelden.  Det var sol og fint hele formiddagen, men lummert.... Vi tok toget til byen, og ved Lillestrøm stasjon kom de første regndråpene.  Da vi kom gjennom Romeriksporten og inn til Oslo S "bøttet" det ned...  Vi trasket bort til operaen og videre til "Sukkerbiten" for å gå ombord i båten til Oscarshall.  Og det "bøttet" fortsatt ned... ja, himmelens sluser åpnet seg virkelig denne kvelden, og det kom like mye regn på tre timer som det vanligvis kommer på en hel måned. 

Vi ble forsikret om at det ble forestilling, dog noe annerledes enn planlagt.  Balletten som skulle ha foregått i trappene og på plenen utendørs, ble gjennomført inne i de små rommene, og det ble ikke helt det samme.  Langs veggene sto dryppende publikum iført regnponchoer og luften ble ganske tett.  Dansere, sangere og musikere gjennomførte programmet så godt de kunne - ikke lett for dem heller!    

På vei ombord
Dalia på vei til Oscarshall iført regnponcho
Vakker ballett i spisesalen (bildet er hentet fra www.operaen.no)
Spreke karer (bildet er hentet fra www.operaen.no)
Programmet ble avsluttet med "Så skimrande var aldrig havet" av Evert Taube sunget utendørs av Gaia Scodellaro og Nils Harald Sødal. Og det regnet fortsatt.....


Gaia Scodellaro og Nils Harald Sødal
Publikum kledd for sang og dans.....
Arild hadde med høye glass og rosevin på termos, så vi tok en "støyt" i båten tilbake til operaen.  Det var mange som misunte oss det.

Rosevin på termos - SKÅL!
Klissvåte og litt forfrosne bestemte vi oss for å avslutte kvelden med et lett måltid på Hotel Opera, og det var ingen dum ide.  Vi fikk deilige grillede kyllingsmørbrød og tørket opp igjen.   En aften vi vil huske - ikke mest for det kulturelle kanskje, men for været.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar