onsdag 18. juni 2014

Svanesjøen


Hvert år på slutten av sesongen har operaen en vakker klassisk ballettforestilling på programmet.  I år var det legendariske "Svanesjøen" - balletten over alle balletter - av Peter Tsjajkovskij.  

I den vakre sommerkvelden tok vi turen til operaen for å oppleve denne.  Salen var fullsatt, som vanlig, og dansen og kulissene bedøvende vakre.  Den nydelige og melodiøse musikken til Peter Tsjajkovskij ledet oss inn i eventyret om trolldom, troskap og svik og kampen mellom det gode og det onde.

Du verden!!! Vi koste oss glugg i hjel i tre timer - i hvertfall bloggeren.  Far er ikke like interessert i ballett, men han blir gjerne med når bloggeren inviterer, og han gleder seg over musikken og estetikken.  

Det var store stjerner i hovedrollene som Odette/Odile og Prins Siegfried i går,-  franske Julie Gardette og brasilianske Paulo Arrais.  Begge har en lang merittliste og danser på verdens største scener. 

Det er vanskelig å trekke frem høydepunkter, men Prins Siegfrieds dans med den sorte svane Odile var stort.  Vi forsøkte å telle piruettene, men kom fort av tellingen....

Balletten kan ha både en lykkelig og en tragisk slutt - og denne oppsettingen hadde valgt den tragiske.  Det onde vant over det gode!!  Vakker, men trist slutt!

Prins Siegfried danser med den sorte svane Odile
Prins Siegfried danser med Odette
Morsomt og lekkert

Som vanlig, gikk vi på introduksjonen før forestillingen, og en flink dame fra Formidlingssenteret fortalte om Tsjajkovskijs tragiske liv og musikk, handlingen i balleten og kostymene.  Også her var det stappfullt!  Nedenfor er det den sorte svane Odils "tutu" (strutteskjørt) som vises frem.

Den sorte svanes tutu (strutteskjørt)
Vi hadde en fantastisk aften og var litt opp i skyene da vi kom hjem.  Vi prøvde å roe ned med litt fotfall, men nei...  det gir ikke samme "kicket".....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar