torsdag 12. juni 2014

Lillomarka



Det var 15 glade turkamerater som samlet seg i finværet ved Skytta Barnehage i Nittedal. Formålet var "En rundtur med idylliske vann i Lillomarka".  Og idyllisk ble det!

Vi startet ved å gå gjennom Slattumsrøa naturreservat hvor Asbjørn nok en gang måtte forklare forskjellen på "gadd" og "läger".  Nå bør alle kunne dette.  Vi fortsatte videre forbi Lusevasan, inn i et bratt og vilt terreng og tok en liten stopp ved Bleiktjern.  Her blomstret vakre hvite vannliljer, men Asbjørn kunne fortelle at det også fantes røde vannliljer som var kommet hit på slutten av 1800-tallet.  Det var litt tidlig til blomstring av de røde enda dessverre.

Gjengen er klar for avgang
Bleiktjern
Bleiktjern
Bleiktjern
Turen fortsatte forbi Lomtjrn og Nordre og Lille Aurevannsputten frem til Lilloseter.  Vi gjorde et stopp ved Lillomarkas første hytte, Jegersly, hvor Asbjørn orienterte om historien.  Asbjørn kjenner disse områdene svært godt og er primus motor i Turkameratene Nittedal.  Han har fått i oppdrag av Nittedal kommune å kartlegge alle kulturminnene i området, noe han gjør med stor lidenskap og interesse.  Hvordan skulle det gå med kulturlivet og mye annet i Norge uten innsatsen til alle aktive og kunnskapsrike pensjonister??  Vår nye kulturminister (som etter bloggerens mening ikke kan mye om kultur..) burde tenke litt på det.

Ut på tur.....
Asbjørn orienterer ved Jegersly
Alice og Arild på Lilloseter
På Lilloseter var det rast og matpakke ute på tunet før turen fortsatte gjennom okseinnhengningen, via hyttefeltet Dalbekk og over Bjønndalsmyrene tilbake til Skytta.

På vei inn i "oksebingen"
Er dette oksen?
Skjulested for MILORG under krigen
På vei mot mål!
Det var en deilig og litt krevende tur i variert natur (noen bratte partier) med hyggelige folk og litt kultur.  Nå er naturen på sitt vakreste med blomster og fuglesang.  Dette er bra for kropp og sjel!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar