mandag 22. mars 2010

Health care bill - en historisk avstemning

Den historiske avstemningen i Representantenes Hus om ny helsereform i USA var så spennende at vi valgte å spise på hotellrommet og følge debatten og avstemningen direkte på TV. Makan til debatt - her var det temperatur og "the speaker" måtte roe gemyttene flere ganger. Helsereformen ble vedtatt med 219 JA-stemmer (grensen var 216 stemmer).

Deretter var det en avstemning om ordlyden om abort i loven og det ble ropt "Baby Killer" mot demokraten Bart Stupak inne i Representantenes Hus... Dette er tydeligvis et tema som setter sinnene i kok. Jeg vil si at de konservative republikanerne her borte er helt gær'ne .... Og det er gamle rike menn som er mest fanatiske i denne saken - hva i all verden vet de om kvalene en sort eller fattig kvinne må gå gjennom før en abort? Jeg blir helt matt....

Så kom President Obama direkte på TV! En glitrende tale som vanlig. Interessant å være så nær en stor historisk begivenhet.


Croque Monsieur på rommet


Croque Monsieur på rommet

4 kommentarer:

  1. Ja vi så også på Tv og det var jamen bra den gikk igjennom. Som Obama sa så var ikke alt bra men det var ihvertfall en begynnelse og en forandring. Det var bra at han fikk flertall da det nå blir lettere å jobbe videre med forandring.

    SvarSlett
  2. Dette er utrolig kontroversielt i USA og republikanerne snakket om at "de sviktet sine idealer" etc. Ingen av dem snakket om alle de fattige i USA som ikke har helsetjenester idag. De mener det er helt feil å bruke skattepenger til folk som ikke selv greier seg og vil ikke ha noe som ligner de europeiske modeller... I Europa er det sosialiseme og kommunisme sa de ... Ja, ja, amerikanerne er seg selv nok på godt og vondt. Det blir spennende å se hvordan dette påvirker valgene neste år. Forøvrig passerte Michelle Obamas bilkortesje rett forbi oss på Broadway søndag. Hun og døtrene var på vei til å se musicalen MEMPHIS som vi så kvelden før. En helt fantastisk forestilling selvfølgelig.

    SvarSlett
  3. utgangspunktet skulle man tro at det var de gamle, grisete mannfolkene hos republikanerne som burde være mest interessert i fri abort.... Den var litt stygg, hehe.:S

    Alex

    SvarSlett
  4. Bra utfall gudskjelov!!


    Bente Helenesdatter Pettersen


    PERSONA GRATA
    tlf. 0047-95739209

    SvarSlett