onsdag 12. desember 2018

Markatravernes høstravinger


Tirsdag 04.09. møttes 13 glade markatravere ved Gommerudbanen på Rykkin for å begi seg ut på middels tur i Vestre Bærum/Rykkin i regi av Elin.  Ingen hadde gått i disse områdene tidligere, og gleden over de mange flotte utsiktsplassene var stor.  

Det var bratt og ulent, men alle tok seg greit frem til Solfjellstua (brent ned i 1981) hvor Elin ga en orientering og hvor vi spiste niste med flott utsikt helt til Oscarsborg.

Nydelig høstvær gjorde turen til en sann fornøyelse.  

Gjengen ved Solfjellstua 


Torsdag 13.09. møtte 8 markatravere ved Nittedal Jordstasjon for å gå tung topptur over 2 topper - Rundkollen 592 moh, Fugleknattene 557 moh, Bukollen 522 moh - i Hakadal.  Den alltid entusiastiske og kunnskapsrike Asbjørn ga oss først en orientering om Nittedal Jordstasjon.  Dette er Telenor Satellite Broadcasting og er selskapets og Nordens største jordstasjon.  

Start ved Nittedal Jordstasjon
Rundkollen 
Rundkollen 592 moh
Onsdag 19.09. gikk turen til Østmarka og en bit av Flyktningeruta.  Turledere denne gang var Ester og Tore Berntsen, som bor i nærheten og er godt kjent i Østmarka.  Vi var innom Østmarkkapellet og flere huler hvor "kara på skauen" gjemte seg under dramatiske omstendigheter i 1940 - 1945.  Terrenget var til tider bratt, men med hjelp av galante og hjelpsomme herrer kom alle vel både ned og opp.   Noen treningsøvelser ble det også på Rustads treningsbane.


Skullerudstua
Teamwork

God balanse med stav Yngva

Ved Østmarkkapellet

Asbjørn gir Birgit en hjelpende hånd

Balansetrening for Arne

..... og Arild

Etter denne turen tok flytting all vår tid utover høsten, men vi kommer sterkt tilbake til våren.  

Tusen takk til sjefsturgåer Ragnhild og styret for utmerket planlegging og til alle turkamerater for hyggelige turer i 2018.  Neste år er det nytt styre og nye turer.  Vi gleder oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar