onsdag 12. desember 2018

En liten Mallorca-tur


Mallorca er en vakker øy i øygruppen Balearene utenfor kysten av Spania.  Øya har vært bosatt helt fra oldtiden, og man har funnet begravelseskamre helt tilbake til 4.000 - 6.000 f. Kr.   Både romere, muslimer og spanjoler har hatt sine storhetsperioder på denne perlen av en øy, men i dag er det turistene som først og fremst invaderer Mallorca.

Fra charterturismens begynnelse på 1950-tallet og frem til i dag har strømmen av turister stadig økt, og over 20 millioner besøker hvert år Mallorca som selv kun har i underkant av 1 mill innbyggere.

Det var på Mallorca (Alcudia) at Marius og Alexander lærte å svømme i 1987, og siden hadde ikke vi vært der.... ikke før nå....

Alexander, Margrethe og Hedda valgte å tilbringe 7 ukers foreldrepermisjon i Saint Elm, og vi tok en liten tur midt i flytteprosessen.  Stort sett hygget vi oss med Hedda og hennes foreldre, men det ble også et par utflukter.  Saint Elm var forøvrig en koselig liten landsby med kun to hoteller og ingen nordmenn. Vi nøt dagene!

Le Seu-katedralen i Palma

Tre generasjoner Berntsen i Palma

Flott utsikt fra terrassen i Saint Elm

Hedda på tur med far og farfar

Farmorkos
Mor og datterkos

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar