torsdag 18. mars 2010

Gallery Sand -New York

Today was the day .... vi skulle besøke det i Norge verdensberømte Gallery Sand i New York. Vi ble tatt imot av Vebjørn Sands nevø Håkon, en hyggelig ung mann som svarte velvillig på alle våre spørsmål. Og plutselig dundret det inn en hel skoleklasse fra Bakketun Folkehøyskole i Verdalen som var på studietur i New York.

Det Sand-gutta har fått til her er imponerende. De leide først et nedlagt vaskeri med det "ugly" navn "Stinky Sack". Her var ALT råttent og det vrimlet av rotter. De har gjort en kjempejobb med restaurering av gården. Gulvet i galleriet er 600 år gammel kinesisk furu og veldig flott. Lyssettingen er som på Museum of Modern Art... no more... no less....

Bygget har 4 etasjer, men vi kom kun inn i 1. etasje. For å komme inn i de andre etasjene, må man ha en invitasjon eller spesiell avtale.

Vebjørn har leilighet og studio i Tribeca hvor han sitter og maler hver dag. Marianne Aulie bor i Norge og Aune pendler frem og tilbake. Dette er gjengen sin det! De er modige, og jeg håper at de får dette til å gå. De er eksentriske og litt "crazy", men det må man være for å satse slik. Morsomt besøk som også Susan satte stor pris på.

Dalia, Susan og Karin på Gallery Sand


Karin og Dalia på Gallery Sand


Håkon (nevø til Vebjørn Sand) tok i mot oss


Vår og liv på Washington Square


Etter lunsj besøkte vi det nye museet for samtidskunst, og det var noe totalt annet.. Her var det penispyramide og en levende mann som hang på korset... Vet ikke om jeg skal kalle utstillingene her for interessante, morsomme eller triste - de var litt av hvert. Kontraster er i hvertfall morsomt.

New Museum of Contemporary Art

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar