onsdag 3. mars 2010

Invictus - de uovervinnelige

http://www.youtube.com/watch?v=E9Ovkye6lac

Disse bildene viser tekst på bygningen "Nelson Mandela Gateway to Robben Island" i Cape Town. Herfra går fergen til Robben Island.





Her sees vi utenfor Unionsbygningen i Pretoria hvor President Nelson Mandela holdt sin berømte innsettelsestale i 1994.


Sør-Afrikas historie har gjort sterkt inntrykk på oss. I går var vi og så filmen "Invictus",- et biografisk drama basert på President Nelson Mandelas liv og rolle fra 1994 frem til Verdensmesterskapet i Rugby i Sør-Afrika i 1995. Med usedvanlig klokskap og lederskap greide han å få rugby (som var de hvites idrett) til å bli idretten for ALLE Sør-Afrikanere. Mot alle odds spilte Sør-Afrika seg til finalen og vant den spennende finalen mot New Zealand.

Nelson Mandela spilles av Morgan Freeman som er nominert til OSCAR for rollen. Et mesterlig spill. Filmen er regissert av legendariske Clint Eastwood. Kapteinen på Springbooks spilles av Matt Damon - en usympatisk apartheid-tilhenger som ble en klok og tenkende leder for laget.

En rørende, interessant og flott film som anbefales alle som er interessert i historie og Sør-Afrika. .. og så var det hyggelig for oss å se igjen flere av stedene vi nettopp har besøkt.

"His people needed a leader. He gave them a champion."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar