tirsdag 23. mars 2010

Opera og musicals i New York

Under vårt opphold i New York hadde vi fire (inkl. gospel) helt forskjellige musikalske opplevelser. Vi startet med Puccini's "La Boheme" på The Metropolitan Opera på onsdag. Rollen som Mimi ble sunget av den verdensberømte sopranen Anna Nebtrebko. Det var så vakkert og melodiøst at man kunne gråte. Kulissene var helt eventyrlige. Ja, dette var et kulturelt "kick" som man sjelden opplever. På toppen av det hele hadde vi tilgang til en VIP-lounge i pausen hvor vi kunne nyte vår champagne sammen med de andre "noble" gjestene. Snakk om aften! Stor takk til vår kjære venninne Susan for billetter, VIP-lounge, deilig middag på Fiorello og hyggelig selskap.

Fredag så vi "Come Fly Away" med musikk av Frank Sinatra og helt fenomenale dansere på Marquis Theatre. Dette var musikk vi kjente igjen og danserne var så fabelaktige at det går ikke an å beskrive. Helt spesiell var Karine Plantadit fra Kamerun. Til slutt kom selvfølgelig New York, New York ... Flott!

Så på lørdag var det tid for "Memphis" på Shubert Theatre - "the new musical that's blowing the roof off Broadway". Her var det sang, dans og kulisser som vi aldri opplever i Norge - et fyrverkeri av en forestilling.

Mandag leste vi i New York Post at Michelle Obama og døtrene hadde vært i New York og sett samme musical på søndag mens Barack var opptatt med helsereformen i Washington. Et utmerket valg av Michelle....

Jeg vil tilbake til New York og mer kultur snart! Topp opplevelser!!

MEMPHIS - et fyrverkeri av en musical


Karin og Dalia utenfor Schubert Theatre


Montego Glover som Felicia i musicalen Memphis


En ny musical med Frank Sinatra's musikk på Marquis Theatre


Anna Netrebko som Mimi i Puccini's La Boheme


Dalia og Susan inne i Metropolitan


Karin og Dalia utenfor Metropolitan Opera House

1 kommentar:

  1. Høres HELT fantastisk ut!




    Bente Helenesdatter Pettersen


    PERSONA GRATA
    tlf. 0047-95739209

    SvarSlett