mandag 2. juni 2014

Amarone "På Druen"


Lørdag samlet "På Druen" seg til vinklubb nr. 41 i Bakkeveien 40.  Damene hadde lagt stor vekt på det ytre, og alle hadde neglelakk som matched antrekket.  Lækkert !!!


Grønn, blå og turkis neglelakk
Aperitiffen, en hvitvin fra Cinque Terre ble inntatt ute i den deilige sommerkvelden.  Deretter kom turen til kveldens "alvor" - testing av vinkunnskapene.  Vertskapet hadde forberedt en italiensk aften med tre viner fra Valpolicella - et område "På Druen" besøkte under sin studietur til Italia for to år siden.  En av vinene var Amrone - kongen av italienske viner - og testen var å lukte og smake seg frem til den.  Det var fra langt fra så enkelt som det høres ut for, da også de to andre vinene var fra samme område og inneholdt de samme druene.  Dokumentasjonen ble studert nøie, og det ble luktet og smakt.... og alle greide å identifisere Amarone.  May-Brith greide også å skille de to andre - strålende prestasjon!

May-Brith og Gunn lukter og smaker
Menyen var også italiensk:
  • Parmaskinke på ruccolaseng med parmesan, olivenolje og grovt salt
  • Spaghetti Bolognaise av elg (tilberedt av husbonden) med salat og hjemmebakt loff
  • Pannacotta med bringebærcolis

Samtalen gikk livlig rundt bordet, som vanlig.  Gunn hadde lest noe om årsakene til at noen blir radikale, mens andre blir konservative.  Det skal visst være genetisk betinget.... Mange gode gener i denne vinklubben med andre ord....

Det ble planlagt en studietur til Bratislava og vinområdene i Slovakia 3. - 6. september og julebord til Kiel 10. - 12. desember.  Arild ble valgt til klubbens reiseleder i år også.  


Parmaskine på ruccolaseng med parmesan
Italiensk middag
Damene våknet søndag morgen til strålende sol og skinnende kjøkken.  Arild hadde vært oppe tidlig og vasket og ryddet - masse ros til han.  Vi inntok frokosten ute og fortsatte å kose oss i hagen resten av dagen. På ettermiddagen reiste May-Brith hjem til Sokna og vi reiste til Sandvika for å feire Cathrines 29 års dag. Dit kom også Margrethe og Alexander, og det ble en veldig koselig familiekveld. 

Årets første utefrokost

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar