onsdag 4. september 2019

Georgia - høye fjell i Kaukasus


Kaukasusfjellene i Georgia er storslåtte og ganske enkelt eventyrlige.  Det er grønne lier opp til 2.000 moh og man ser tallrike utsiktspunkter, dramatiske kløfter, brusende elver og høye snødekte fjelltinder opptil 5.000 moh.
Den vakre naturen var grunnen til at vi begynte å planlegge en reise til Georgia, men vi fikk så mye mer «på kjøpet». Dette kommer jeg tilbake til.
Treenighetskirken (hentet fra Internett)

Treenighetskirken (privat bilde)


Georgia ligger på grensen mellom Øst-Europa og Vest-Asia, men regner seg som en del av Europa og er stolte av å være medlem i Europarådet.  Landet har kyst til Svartehavet i vest og grenser til Russland, Tyrkia, Armenia og Aserbajdsjan.  Georgia har ca. 5 mill innbyggere hvorav ca. 2 mill bor i Tbilisi.
Historien går tilbake til år 327 e.Kr. da Georgia var et av de først kristne land.  Senere historie gjorde Georgia til en del av det russiske keiserdømme og senere Sovjet fra 1921 til 1991 da landet ble selvstendig ved Sovjets kollaps.  Republikkene Abkhasia og Sør-Ossetia erklærte seg da selvstendige, men dette er aldri blitt godkjent av den georgianske regjering.  I dag ligger disse republikkene som en «verkebyll» på grensen mellom Russland og Georgia, og så sent som i 2008 var det krig om disse.  I dag overvåkes de av styrker fra Europa og Russland.
Tilbake til Kaukasus og turens høydepunkt – besøket i Treenighetskirken som ligger på 2.170 moh og alltid er avbildet i turistbrosjyrer fra Georgia.  Treenighetskirken har en beliggenhet som er blant de mest spektakulære i hele verden.  Irrgrønne lier over 2.000 moh og vi skimtet det snødekte 5.047 moh Mt. Kazbek i bakgrunnen.  


Vakre Kaukasus

Klar for kirkebesøk i Treenighetskirken

Grønne lier på 2.200 moh 

Vakre fullblodshester i Kaukasus


Å oppleve Kazbegi var å se langt tilbake i historien, og her spiste vi hyggelig lunsj i et privat hjem.  Familien tilberedte georgianske spesialiteter på løpende bånd, og det ble servert både rød og hvit vin av beste georgianske kvalitet.  Familien leide også ut to rom, og har skapt seg levebrød av den stadige økende turismen til denne byen.  En eventyrlig dag!
Guest house NAO

Mt. Kazbek 5.047 moh (privat bilde) 

Mt. Kazbek (fra Internett)

Vertinnen og vår strålende guide Kristine

Deilig lunsj hos familien Gomiashvili 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar