fredag 29. september 2017

Øyloffing - Mykonos

Siste øy på denne "studieturen" var Mykonos - selveste kjendisøya i Kykladene i Egeerhavet.  Øya er en av de store turistdestinasjonene i Hellas, og kjent for sitt yrende natteliv og sin liberale holdning til homofili.

Øya består hovedsakelig av granitt,- og det var stengjerder overalt. Øya er kun ca. en mil på kryss og tvers og har en befolkning på ca. 10.000, men dette dobles nok flere ganger i turistsesongen.  Det er bygget en ny cruisehavn utenfor Mykonos by, og en kveld så vi hele tre store cruiseskip i havnen.

Mykonos tiltrekker seg "the rich and the famous", og inne i byen vrimler det av eksklusive butikker i de pittoreske og smale gatene.  Vi valgte å bo på et lite familiehotell ved Agrari Beach ca. 8 km. utenfor Mykonos by, og det hadde både sine fordeler og ulemper.

Fordelene var at hotellet lå helt på stranden, hadde et rolig bassengområde med restaurant/bar, og terrasserestaurant hvor frokost og middag ble servert.  Personalet var usedvanlig serviceinnstilt, og stemningen svært god.  Vi koste oss her.

Ulempen var avstanden til Mykonos by, og de håpløse veiene.  Det var kun en restaurant (i tillegg til hotellet) i gangavstand, og maten var dårligere enn på hotellet, så vi spiste stort sett på hotellet.  Det gikk shuttle inn til byen hver kveld,- og den benyttet vi oss av et par ganger, men oppholdet inne i Mykonos ble for lenge hvis man bare ønsket å spise.



Solnedgang over  Panagia-Paraportiani
Mer solnedgang

Kato Mili, de fem vindmøller - Mykonos visuelle symbol

Little Venice i Mykonos By

Room with a view

Agrari Beach

Kveldsro over basseng og bar 

Nye venner fra India
Stemningen på stranden var svært avslappet, og det var mennesker med og uten badetøy overalt. Ingen tok notis av det, og praten gikk livlig mellom solsengene.  Vi traff to damer (et gammelt ektepar) fra Tyskland som hadde feriert på Mykonos i 26 år.  Da de kom hit var det ingen ting, sa de, men nå var det privatfly og store brylluper av rike libanesere....  Vi så ikke noe til det,- kun et bryllup inne i katedralen i Mykonos by.

På hotellet vårt var det gjester fra mange land i Europa, samt India og Sør-Amerika, men vi traff ingen fra Skandinavia.  De ligger nok gjerne i flokk på de store turisthotellene......

Våre tre greske uker gikk raskt - det er utrolig hvordan dagene flyr når man gjør ingen ting.  Vi hadde deilig vær og badevann hele tiden og så ikke en sky på tre uker.  Vakre soloppganger og - nedganger, samt fullmåne kompletterte opplevelsen.

Takk for denne gang Hellas.  Vi kommer gjerne tilbake til nye øyer og nye eventyr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar