lørdag 5. september 2015

Oslo Filharmonien og Vilde Frang


Min gode venninne Dalia hadde fine billetter til sesongåpningen med Oslo Filharmonien og Vilde Frang, men kunne ikke gå.  Hun tilbød oss å overta billettene,- noe vi gjorde med glede. Hvilken strålende opplevelse det ble!!!

Oslo Filharmonien fremførte Konsert for fiolin og orkester av Johannes Brahms med Vilde Frang som solist på fiolin.  Førr ei dame...... Vilde Frang er kun 29 år gammel og spiller nydelig fiolin. Allerede som 12-åring ble hun invitert som konsertfiolinist av daværende dirigent Mariss Jansons. Nå turnerer hun verden rundt med de store og kjente orkstere som Wiener Symphoniker og andre.

Hun spilte nydelig i går, og salen kokte av begeistring etterpå.  Gleden var stor da hun tok et ekstranummer.

Velkommen til sesongåpning
Vilde Frang
Etter pausen var det kun orkesteret som spilte Symfoni nr. 4, f-moll op 36 av Peter Tsjaikovskij, veldig flott det også.  Vi ble henført av å følge enkelte musikere som trommeslageren med fire trommer og mannen ytterst til venstre med sin trekant.  Selvfølgelig fulgt vi dirigenten spesielt - en vital ung russer ved navn Vasily Petrenko.  Han markerte seg tidlig internasjonalt og ble betegnet som en av sin generasjons sterkeste nykommere.    Nå har han kontrakt med Oslo Filharmonien ut sesongen 2020.  

Også denne delen av konserten skapte stor begeistring, og publikum ville ikke gi seg før det kom et ekstranummer.  Da kom det livlig russisk musikk, men vi vet ikke hva.

Orkesteret mottar velfortjent applaus

Dette var faktisk første gang Arild var med i konserthuset for å se/høre Oslo Filharmonien, og han likte godt det han så og hørte.  Dette må vi gjøre oftere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar