tirsdag 28. februar 2017

På Druen til nye land



"På Druen" samlet seg til gullvinklubb (vinklubb nr. 50) i Bakkeveien på lørdag.  Vertskapet hadde forberedt en klubbaften med smaking av vin fra tre nye land:

  • Romania
  • Montenegro
  • Uruguay
At Romania er ett av verdens eldste vinland var nytt for oss.  Landet har tidligere hatt kun begrenset eksport og er derfor relativt ukjent.  Nå har de imidlertid begynt å produsere de kjente internasjonale druesortene og dermed har eksporten øket.  Romania er det største vinproduserende landet i Sørøst-Europa.

Lille Montenegro er også et gammelt vinland, og det diskuteres om det var grekerne eller romerne som dyrket de første druene, men moderne vinproduksjon ble startet først i 1960-årene.

Det lille Søramerikanske landet Uruguay sies å være Sør-Amerikas mest spennende vinland, og man spår at tannat-druen skal bli like populær som den Argentinske malbec.

Vi hadde vanlig blindtest hvor øvelsen var å finne hvilken vin som var i hvilket glass.  Ingen av oss greide det denne gang, men vi gjorde en erfaring om at merlot-druen i vinen fra Romania var helt annerledes enn de to andre, mer gjennomsiktig nesten.  På neste vinklubb hos May-Brith kommer igjen merlot på bordet, så da skal vi se nærmere på dette. Det var to som hadde en riktig denne gangen.

Menyen var litt asiatisk, litt fransk og med helnorsk avslutning med is og kransekake.

  • Melon med Serrano-skinke, rips og parmesan
  • Thai kyllingspyd med "sweet chili", grønnsakvok, ris og chilisaus
  • Franske oster med fikenmarmelade og honningdynkede nøtter
  • Is og kransekake

Til forretten ble det servert hvitvin fra Romania, litt søt til mat kanskje.


Vinklubb nr. 50 feires

Thai kyllingspyd

Bordet og vinene er klare
Etter litt frem og tilbake korrespondanse ang. høstens studietur til Jerez, kom vi frem til et nytt reisemål - nemlig Palma på Mallorca.  Jan Håkon påtok seg oppgaven med å arrangere turen som blir i uke 36.

2 kommentarer:

  1. Hei Arild og Karin

    Jeg så bloggen deres og ville sjekke om det er mulig å få til noe omtale via dere og bloggen. Kanskje vil dere bli medlemmer også:)
    Litt om oss:
    Jeg lurte på om du har hørt om den nye fordelssiden www.senioravtaler.no som vi har lansert i Norge? Vi kunne tenkt oss å fått noen innlegg via blogger og blad. Vi har i dag over 700 forskjellige rabattavtaler på siden som vi vil skal nå ut til Norges befolkning.
    Her er link til artikkelen i Adresseavisen 27.februar. http://senioravtaler.no/sider/nyheter-om-senioravtalerno/

    Vi trenger å nå ut til folket, og håper å finne en god måte å gjøre det på, og tenkte det finnes en måte som vi kan gjøre det på via deg? Kan man få til noe der?

    Ser frem til å høre fra deg. Vi ser for oss at du har ett svært bredt publikum og at det vil være mulig å skape gode måter å nå frem på.

    Du blogger for vi over 60, og tenkte det kunne vært en god kombinasjon å samarbeide med deg, det er svært mange der ute som kanskje trenger noen råd og tips for å kunne gjøre det litt enklere og bedre i hverdagen. Spesielt med penger. Vårt mål er at lommeboken skal kunne rekke litt lengre for alle over 55 år.

    SvarSlett
  2. Hei igjen Allan,
    Takk for hyggelig tilbakemelding og forespørsel om evt. samarbeid. Jeg har vært inne på nettsiden din og ser at du har et interessant konsept. Hvordan tenker du deg evt. en omtale/samarbeid? Jeg blogger stort sett om livet for oss pensjonister og håper noen kan finne inspirasjon til å være aktive både med kropp og hode.

    Jeg har ikke noe samarbeid med "Vi over 60", men la inn link til bloggen min der en gang.

    Hører gjerne fra deg igjen med konkrete forslag. Min blogg kan sikkert gjøres mer kommersiell ved mer reklame og kanskje navneendring. Det må jeg i så fall tenke litt på.

    Vennlig hilsen
    Karin

    SvarSlett