søndag 4. juni 2017

Taraldrud


Min første vårtur med Markatraverne gikk til Taraldrud i Ski kommune hvor den historieinteresserte og kunnskapsrike Knut Falla ledet oss rundt på historiske trakter.  Det var litt ruskete vær og våte stier, men pytt, pytt.... det skremmer ikke aktive turgåere.

Taraldrud er det nye området hvor Politiet skal bygge sitt nye beredskapssenter.  Her skal hus og gårder river, og eiendommene bar allerede preg av det.

Området som ligger på begge sider av E18 har aner tilbake til 1500-tallet og vel så det, ja, man har også gjort et sensasjonelt funn av bo- og jaktplasser fra 11.000 år tilbake.  Milorg gjemte seg i dette området under krigen, og vi besøkte en glemt bauta (et minnesmerke fra Milorg) inne i svarteste "skauen".  

Nå gjør arkeologene fra Akershus Fylkeskommune undersøkelser i området før byggingen skal ta til.Vi så imidlertid ingen denne dagen.

Vi avsluttet turen med rast på Taraldrud Gård hvor Knut hadde bestilt stoler til hver enkelt.  Fin tur med masse historie og masse ukjente detaljer fra krigen.  

Klar for tur i Taraldrud

En bauta i svarteste "skauen"


Bautaen

Markatravernes eminente leder Ragnhild



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar