mandag 5. juni 2017

Liskollen/Rognstadkollen


Dagens "Ti på Topp" gikk til Hurdal og Liskollen/Rognstadkollen.  Vi kjørte til Hurdal Verk og fulgte Rognstadveien helt opp til Øvre Rognstad Gård.  Der var det en liten parkeringsplass ved turens startpunkt.

Derfra gikk turen langs et jorde, gjennom ei grind og så oppover i åpen skog, og deretter inn i gammel skog.  Det var bratt ja - vi startet på 340 moh og skulle opp til 640 moh på 2,5 km.  Like før Liskollen (og turkassen) hadde vi flott utsikt nordover i Hurdal, og i tillegg til store skoger så vi både gårder og hus....  Vi som trodde det var øde oppover i Hurdal.

Vi sjekket inn på Liskollen 640 moh, og fortsatte gjennom myr og åpent terreng til Rognstadkollen 610 moh.  Her hadde vi flott utsikt utover Hurdalsjøen og åsene rundt.  Ute på myrene kom det en skikkelig haglskur, men da vi kom til Rognstadkollen, skinte solen og vi nøt matpakken i gapahuken.

Fra Rognstadkollen tok vi en kjempebratt nedstigning ned tilbake på stien og derfra tilbake til bilen.

Hele turen var på 4,8 km og er markert som krevende, og vi ble slitne av bratt opp- og nedstigning. Men det var en fint tur, og som vanlig møtte vi flere andre "Ti på Topp're".  

4 down ...... 6 to go !!!


Liskollen 640 moh

Lunsj på Rognstadkollen 610 moh

Flott utsikt fra Rognstadkollen 610 moh



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar