onsdag 22. januar 2020

Elbphilharmonie - Hamburgs nye stolthet

Elbphilharmonie ble åpnet 11. januar 2017 og er blitt Hamburgs nye turistattraksjon og kjæledegge.  Konserthuset (som også rommer hotell og luksusleiligheter) er bygget på rammen av en lagerbygning fra 1960 ytterst på en utstikkerkai i Hamburgs havn, og var en del av et stort fornyingsprosjekt for Hamburgs havn.

Elbphilharmonie
Konserthuset har to konsertsaler, og den største huser 2.100 personer og er konstruert som en såkalt vineyardsal (terrasert vingård.  Konsertpodiet i midten er omgitt av publikumsseter i terrasserte sirkler,- veldig flott.  Kammersalen har 550 seter, og Elbphilharmonie huser i tillegg flere studioer for musikkopplæring og mindre konserter.

Dette spektakulære bygget er blitt en enorm turistattraksjon for Hamburg, og over 11 millioner har besøkt bygningen siden åpningen.  Hele 2,5 publikummere har vært på konsert i Elbphilharmonie, og mandag 13. januar var vi blant de heldige.


Elbphilharmonie (se den lange rulletrappen)

Vineyardsal (terrassert vingård)

Vi fløy til Hamburg søndag formiddag, koste oss på en typisk tysk restaurant søndag kveld,  ruslet rundt i koselige Hamburg på mandag formiddag og gledet oss til kveldens store begivenhet. 


På terrassen i Elbphilharmonie med utsikt over havnen 

Vi gleder oss til konsert 

Gemalen studerer programmet 

Ja, dette var en stor opplevelse.  For de som ikke kjenner navnet Juan Diego Florez, så er han fra Peru og verdens fremste tenor i øyeblikket.  I tillegg til sin strålende sang er han utrolig sjarmerende og byr på seg selv ved å ta noen ekstranummer med gitar og visesang til enorm applaus.

Programmet besto av kjente operaarier av Giuseppe Verdi, litt lettere operette av Franz Lehar, «Pourquoi me reveiller» fra "Werther» og ble avsluttet med den usedvanlige vakre «Che gelida manina» fra La Boheme.

Deretter kom flere ekstranummer før Florez avsluttet med Nessun Dorma.  Det hører med til historien at Florez hadde fødselsdag 13. januar og hele salen stemte i med «Happy birthday to you»,- noe som han så ut til å like.   

Juan Diego Florez 

Strålende fornøyde og glade 
Litt om Hamburg og turen til slutt: 
·       Vi bodde på Steigenberger Hotel  https://www.steigenberger.com/en/hotels/all-    hotels/germany/hamburg ,- et fint hotell 10 minutters gange fra Elbphilharmonie, 2 minutter fra togstasjonen (med tog direkte til flyplassen) og 10 minutter til Rådhusplassen og shopping.
·        Veldig enkelt med tog direkte fra flyplassen til byen.
·       Hamburg er en meget koselig by med kanaler, fine bygg, museer, konsertsaler, koselige restauranter og veldig gode shoppingmuligheter for nordmenn.
·       Vi rakk ikke så mye denne gang, men kommer gjerne tilbake.
·        Ta gjerne turen til Hamburg.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar