Det var oppdageren Lazare Picault som i 1744 ga øya navnet Isle de Palmes. I 1768 ble øya omdøpt til Praslin etter den franske diplomaten Cesar Gabriel de Choiseul duc de Praslin.
Praslin har vakre hvite strender som er langgrunne og omgitt av rev. Øya er også kjent for sine spesielle kokosnøtter Coco de Mer som vi finner i nasjonalparken Vallee de Mai. Coco de Mer er svære nesten sorte kokosnøtter i underlige former og finnes kun på øya Praslin.
Vallee de Mai |
Vi tok en utflukt med båt til øya Curieuse hvor masse skilpadder tusler omkring. På Curieuse var det i sin tid leprakoloni, og vi tok en titt på «Doctors House» som i dag er museum. I det deilige krystallklare vannet svømte vi blant fargerike og stripete fiske og nøt hvert øyeblikk.
Bading ved Curieuse |
Selfie med skipperen |
Coco de Mer |
Coco de Mer |
Eneste ulempe ved dette hotellet var at det lå et stykke unna «byen» med butikker og restauranter, så vi var henvist til å spise på stedet. Her var middagsbuffeten dyr i forhold til hva som ble tilbudt syntes vi, så et par kvelder spiste vi «room service» på vår egen terrasse, og det var både bedre og billigere.
Domaine de la Reserve |
Flott rom og supert bad |
Himmelseng med gardiner |
Restaurant på piren |
Strandkos med gode bøker og dyrt øl |
En
liten oppsummering til slutt:
· Seychellene
er et flott reisemål for bading og kos.
· Det meste
av tiden bør tilbringes på Praslin.
· La Dique
må oppleves, men det holder med 2 – 3 dager.
· Det er
dyrt på Seychellene, spesielt hvis man er henvist til å spise på de flotte
hotellene/resortene.
· Moro å oppleve
skilpaddene og Coco de Mer.
· Grei
flyforbindelse både via Doha med Qatar og via Dubai med Emirates.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar