lørdag 11. januar 2020

Praslin - Coco de Mer



Praslin er den nest største øya i Seychellene og ligger 44 km nordøst for Mahe.  Den er 12 km lang og 5 km bred og har et innbyggertall på ca. 6.500.

Det var oppdageren Lazare Picault som i 1744 ga øya navnet Isle de Palmes.  I 1768 ble øya omdøpt til Praslin etter den franske diplomaten Cesar Gabriel de Choiseul duc de Praslin.

Praslin har vakre hvite strender som er langgrunne og omgitt av rev.  Øya er også kjent for sine spesielle kokosnøtter Coco de Mer som vi finner i nasjonalparken Vallee de Mai.  Coco de Mer er svære nesten sorte kokosnøtter i underlige former og finnes kun på øya Praslin. 


Vallee de Mai 


Vi tok en utflukt med båt til øya Curieuse hvor masse skilpadder tusler omkring.  På Curieuse var det i sin tid leprakoloni, og vi tok en titt på «Doctors House» som i dag er museum.  I det deilige krystallklare vannet svømte vi blant fargerike og stripete fiske og nøt hvert øyeblikk. 


Bading ved Curieuse

Selfie med skipperen 

Coco de Mer 

Coco de Mer 

På Praslin bodde vi på en liten resort https://domainedelareserve.sc som lå nydelig helt nede ved sjøen.  Her hadde vi et stort flott rom, verdens fineste bad og stor terrasse med utsikt rett mot sjøen. Hotellets restaurant var en pir bygget ut i havet, og ved frokosten kunne vi skue mange fargerike fisker (og til og med en hai) som svømte under og rundt restauranten.  

Eneste ulempe ved dette hotellet var at det lå et stykke unna «byen» med butikker og restauranter, så vi var henvist til å spise på stedet.  Her var middagsbuffeten dyr i forhold til hva som ble tilbudt syntes vi, så et par kvelder spiste vi «room service» på vår egen terrasse, og det var både bedre og billigere.


Domaine de la Reserve 

Flott rom og supert bad 

Himmelseng med gardiner 

Restaurant på piren

Strandkos med gode bøker og dyrt øl 
En liten oppsummering til slutt:
·       Seychellene er et flott reisemål for bading og kos.
·       Det meste av tiden bør tilbringes på Praslin.
·       La Dique må oppleves, men det holder med 2 – 3 dager.
·       Det er dyrt på Seychellene, spesielt hvis man er henvist til å spise på de flotte hotellene/resortene.
·       Moro å oppleve skilpaddene og Coco de Mer.
·       Grei flyforbindelse både via Doha med Qatar og via Dubai med Emirates.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar