søndag 30. januar 2011

Tala Bay

.. er en ny resort like utenfor Aqaba innerst i Rødehavet. Her er det noen få flotte luksushoteller og en hyggelig marina. Foreløpig er det meget god plass her, men det satses på turisme ved å bygge flere rom ser vi.

Vi bor på Mövenpick Tala Bay ***** - et meget vakkert og flott anlegg. Hotellet ble innviet i september 2009 av Kong Abdullah II. Turistene er fra Sverige, Norge, Danmark og andre europeiske land i tillegg til arabiske. Det er mange arabiske familier med barn her. Barna bader og koser seg mens mor ligger på solsengen iført sort kjortel og hijab. Ved nabobordet vårt til frokost satt en stor familie hvor mor var iført hel burka. Merkelig å se hvordan hun løftet opp ”forhenget” for hver matbit hun puttet i seg. Gud (Muhammed) kan da aldri ha funnet på dette….

Vi har benyttet vår første dag her til å slappe av og bli kjent. Været har vært som en god norsk sommerdag (+25 C i luften og + 22 C i vannet), men det blåste litt på ettermiddagen.

Når det gjelder det som skjer i Egypt merker vi ingen ting her. Det som har vært av demonstrasjoner i Amman var en liten gruppe utenfor den egyptiske ambassade der.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar