onsdag 19. november 2014

Den Dominikanske Republikk

Punta Cana

Nå har vi kommet til Punta Cana i Den Dominikanske Republikk, og har lagt oss til lading på "Melia Caribe Tropical" - en herlig resort med all tenkelig (og utenkelig) service.

http://www.melia.com/en/hotels/dominican-republic/punta-cana/melia-caribe-tropical-all-inclusive-beach-and-golf-resort/index.html

Vi ble kongelig mottatt og fortalt at vi tilhørte hotellets "most important customers" og deretter henvist til "VIP  lounge" hvor det vanket grønne drinker og fingersnacks mens innsjekkingen foregikk.  Deretter ble både vi og koffertene kjørt i "bil" til suiten vi skulle bo i.  Her har vi 3 rom og eget boblebad, og kveld har vi bestilt kokosbad etter middagen.....

Dette er et utrolig sted (vi har aldri bodd på noe lignende) med boliger spredt rundt i en svææær tropisk hage, flere store bassengområder og restauranter av alle slag.  Vi bare forholder oss til VIP lounge, så bestiller de alt vi kan ønske for oss.  

Her er det egen strand og eget bassengområde for "adults only", så plasking og barneskrik slipper vi.....

Jeg lar bildene nedenfor fortelle litt om stedet, men de kan på ingen måte yte opplevelsen rettferdighet.












Litt om Den Dominikanske Republikk til slutt.  Landet utgjør 2/3 av øya Hispaniola og grenser i vest til Haiti. Det bor 10 millioner mennesker her, og landet er det nest største i Karibien etter Cuba.  Hovedstaden heter Santo Domingo og er på UNISCO's verdensarvliste.  Denne delen av øya var den første spanjolene bosatte etter at Christofer Columbus oppdaget "Den nye verden".

Landet har et broget historie og har opplevd ustabilitet og konflikter, men er nå et parlamentarisk demokrati. Sukker- og tobakksproduksjon har lenge vært de viktigste næringsveier, men turismen øker stadig, og det kan man godt forstå.  Fantastisk klima, kritthvite strender og serviceinnstilte mennesker gjør dette til et ferieparadis av de sjeldne.  VI KOSER OSS !!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar