lørdag 27. februar 2016

Anna Karenina


Vi hadde billetter til balletten "Anna Karenina" (kjøpt i fjor høst), og bloggeren hadde gledet seg enormt til denne forestillingen.  Etter flere dager i sengen, kastet jeg i meg noen Paracet og tok toget til Oslo.  Anna Karenina skulle oppleves åkke som......

... og det var en opplevelse.... utrolig vakker dans og synliggjøring av Leo Tolstojs kjente roman - også betegnet som verdens beste roman.  Vi har sett den på teater tidligere, men dette var annerledes, ja faktisk bedre.  Lidenskapen ble enda tydeligere i dansen.

Musikken var av flere russiske komponister, men mest av Sergej Rakhmaninov - spesiell ballettmusikk (av og til danset de uten musikk) og ved pianoet satt Håvard Gimse.  I tillegg var Ingebjørg Kosmo solist.

I rollen som Anna danset Eugenie Skilnand denne kvelden, og hun var som et gummimenneske. En fantastisk danser som vi har sett i mange store roller.

Vronskij ble danset av nederlandske Douwe Dekkers og Karenin av tyske Dirk Weyershausen,- begge topp internasjonale dansere.

Det var en spesiell, mørk og meget vakker forestilling som endte tragisk med at Anna kastet seg foran toget.  Det tok litt å fordøye forestillingen.


Eugenie Skilnand og Douwe Dekkers

Så tok vi toget hjem og stupte direkte i sengen igjen,- og neste dag var jeg enda tettere.... og sov hele dagen.  Litt dumt å utfordre skjebnen slik kanskje, men vel verdt det.  En ballettaften av de store.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar