fredag 12. februar 2016

Hua Hin


Vi hadde skjermet januar og delvis februar for avtaler, så plutselig bestilte vi en tur til Thailand.  Vi har snakket om å reise dit mange ganger, og nå ble det endelig noe av.  Vi fant gode hotelltilbud både i Hua Hin og Bangkok og flybilletter hos Emirates, så da var det bare å pakke sommertøyet og gjøre seg klar.

Etter 12 timer i luften (med et stopp i Dubai), landet vi i Bangkok i deilig sommertemperatur.  Det går direkte buss fra flyplassen i Bangkok til Hua Hin, så vi hadde forhåndsbestilt plass på den.  Det ble en behagelig busstur i komfortabel buss med regulerbare seter, og vi nøt turen de 20 milene sydover fra Bangkok.

Hua Hin var tidligere feriested for rike thailendere, og da Kong Rama 6. bestemte seg for å bygge sommerpalass der i 1920-årene, ble byen enda mer fasjonabel.  Det var her hans etterfølger befant seg i 1932 da beskjeden kom om et militærkupp mot det eneveldige monarkiet, og siden den tid har militæret og kongemakten gått hånd i hånd i Thailand. 

I dag har mange aristokrater solgt eiendommene sine til bygging av nye resorts eller ombygget dem til små, stilfulle hotell.

Vi hadde funnet et lite boutique-hotell med navnet Marrakesh, og her var vi i Marokko i Thailand. Stilen og fargene var marokkanske, og på vår balkong var det et deilig boblebad. Hotellet lå direkte på den nydelige sandstranden, og her kunne vi spasere både nordover til bysentrum og sydover til apeberget.

Vi tilbrakte stort sett dagene på solsenger avbrutt av spaserturer på stranden, thaimassasje på stranden og lette lunsjer av thaimat på stamkafeen "Beach Cafe & Restaurant", og om kveldene spiste vi på lokale restauranter i nærheten.  Kun et par kvelder tok vi tuc tuc inn til bysentrum,- den ene kvelden for å spise middag med gode venner fra "Markatraverne" som tilbringer vinteren i Hua Hin.

En dag tok vi tuc tuc til Rajabhakti Park (10 minutter syd for byen) - en stor plass med statuer av 7 konger av Thailand. Parken var ferdig høsten 2015 og ble innviet av kronprinsen og må ha kostet "skjorta".  Det er det militære som står bak, og plassen skal også benyttes til mottakelsesseremonier ved utenlandske statsbesøk og andere seremonier.  Flott var den, men man undres jo over prioriteringen av pengebruken i et land med så mye fattigdom.  

Må jo si litt om prisene i Thailand.  Du verden så mye vi får for pengene på lokale restauranter.  En kveld spiste vi deilig thaimat og drakk 3 øl, og alt kostet tilsammen ca. kr.  85,- for 2 personer.  På hotellet var det selvfølgelig andre priser, men svært billig i forhold til hva vi er vant til.  

En times fantastisk massasje med kokos-olje på stranden kostet ca. kr. 75,-, så det gjorde vi flere ganger.  Hvis man benytter de lokale tilbudene, er det billig å være turist i Thailand.

I tillegg får man super service fra alltid smilende og bukkende mennesker.  Vi nøt hvert øyeblikk. 


Aften på Marrakesh Resort

Aften på Marrakesh Resort

Fin seng i vår jaccuzzi suite

Lekkert bad

Frisk frukt på rommet hver dag

Sunn frokost

Marokkansk balkong med boblebad

På vei til lunsj

Beach Cafe & Restaurant

Deilig thaimassasje

Kite-surfing i bakgrunnen

Rajabhakti Park

Hua Hin forbereder kinesisk nyttår

Kongen tilbedes og var over alt

Jernbanehotellet i Hua Hin

Natteliv i Hua Hin

Middag med Reidun og Thor-Erik

Tuc tuc hjem

Orkideer - avskjedsgave fra hotellet

Strandsandaler - avskjedsgave fra hotellet


Farvel Marrakesh Resort 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar