fredag 25. mars 2016

Solgården

I åsen ovenfor Villajoyosa ligger Solgården - et ferie og helsesenter for folk som trenger ekstra tilrettelegging og trygghet.  Solgården tilbyr sømløs reise fra assistanse ved innsjekk på Gardermoen til kofferten står på rommet på Solgården.  På Gardermoen er det Ullensaker Røde Kors som assisterer både ved avreise og ankomst, og som del av dette teamet ble Arild tilbudt en studietur til Solgården.  Bloggeren var så heldig å bli invitert med til en særdeles hyggelig pris, så vi bestemte oss for å ta i mot tilbudet.

Arilds bror, Øystein og svigerinne Reidunn var der nede på rehabilitering samtidig med oss, og Reidunn uttrykte flere ganger at oppholdet gjorde henne godt etter hofteoperasjonen.

Solgården har daglig program og mange tilbud til målgruppen, men vi valgte å kjøre vårt eget program med fjellturer og utflukter med leiebil.

Det var flotte merkede turstier med varierende vanskelighetsgrad,- noe vi benyttet flittig.  Fra toppene var det fantastisk utsikt mot Alicante, Benidorm og innover fjellene.  Vi tok noen turer til Alicante, Benidorm, Altea, Calpe og Guadalest og en spasertur til en "kneipe" rundt hjørnet hvor en gammel dame solgte alt mulig fra damebluser og souvenirer til øl og vin.  Dessuten snakket hun norsk - tydelig at kundegruppen var gjestene på Solgården.

Solgården

På Solgården ligger også "Minnekirken" (Olav Kristian Strømmes Minnekirke) som ofte kalles "Sydens Katedral" og er sjømannskirke for Costa Blanca.  Kirken har hele 450 sitteplasser og her foregår vielser, barnedåp, konfirmasjoner, søndagsgudstjenester og masse andre aktiviteter.  Vi valgte fjelltur den søndagen vi var der, og fra vår fjelltopp så vi at parkeringsplassene ved kirken var stappfulle. 

Minnekirken
Arild, Reidunn og Øystein på vei til den lokale kneipe
Uteservering på den lokale kneipe
Fjelltur i fantastisk natur
Titt titt fra fjellet
Fjellturselfie
Guadalest
Calpe
Altea
Vi hadde en flott uke på Solgården.  Vi bodde i en stor leilighet med eget soverom og nydelig terrasse med spisebord og solsenger og vakker utsikt.  Her var det te, kaffe og kjeks i skapet og vin på bordet da vi ankom og servicen var upåklagelig.

Solgården er et flott tilbud til personer som ellers ikke ville komme på ferie, og vi så mange svært syke mennesker der.  Vi så også ambulansen flere ganger, så det skjer nok litt av hvert.

Det eneste vi har å bemerke er maten, som var smakløs, tørr, lunken og ensformig. For syke mennesker som reiser til et annet land bør smakfull mat være en del av opplevelsen. Her har Solgården en jobb å gjøre både hva angår utvalg, tilberedelse og atmosfære i restauranten.  

Takk for oss Solgården.  Det var interessant å få studere konseptet.  







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar