onsdag 30. mars 2016

Fortrolige samtaler


"Det handler om Anna, som på mer enn én måte må betale sannhetens pris. Dette er en historie Ingmar Bergman mente bare Liv Ullmann kunne fortelle – en historie om kjærlighet, troskap, frihet og livsmot. Om alt det som utløser så stor glede og så dyp fortvilelse i våre liv.
Dramaet er basert på livshistorien til Ingmar Bergmans mor, og med utgangspunkt i morens hemmelige dagbok og Ingmars egne dagbøker har Liv Ullmann skapt et nytt manus for scenen.
– Det er en fortelling om en kvinnes hemmeligheter. Men mest av alt handler det om hvem våre hemmeligheter gjør oss til, sier Liv Ullmann.
Fortrolige samtaler er scenekunst på livet løs, og ingen vil gå uberørt fra dette møtet med regissøren og manusforfatteren Liv Ullmann og hennes håndplukkede skuespillerensemble."   
Teksten ovenfor er klippet direkte ut fra Nathionatheatrets beskrivelse og beskriver hva blogger og noen nære venninner så i går kveld.  Det var en sterk forestilling, ja så sterk at husbonden lurte på om vi ikke hadde hatt det hyggelig....  vi virket så triste etterpå.....
Triste er vel ikke ordet, men grepet av handlingen var vi.  Ikke rart at Ingmar Bergman ble som han ble kanskje med lengsel etter en nærværende mor.
I den bærende rollen som Anna så vi et for oss nytt stjerneskudd, Marte Engebrigtsen, som gjorde en strålende innsats og var på scenen hele tiden.  Det var forøvrig et topptungt skuespillerteam Ullmann hadde valgt, og Bjørn Skagestad fortryller jo alltid damene.
En alvorlig, men flott teateropplevelse.

"GEDIGENT AV ULLMANN" skrev VG


Liv Ullmann med skuespillerteamet

Liv Ullmann instruerer Anna (Marte Engebrigtsen)

Anna og Märtha

Dalia, Else og May-Brith 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar