torsdag 7. oktober 2010

Riga 2010 (1)

Det er en god og gammel tradisjon at de 5 gratier tar seg en jentetur til en Europeisk by en gang i mellom. I år hadde vi bestemt oss for litt avslapping, SPA og kultur i Riga. Dessverre måtte May-Brith melde avbud p.g.a. Jans sykdom, men vi andre dro avsted i den yrle morgenstund. Karin var febril og helt "sylta" og Gunn hadde kriblinger i halsen, så det første vi gjorde ved ankomst var å kjøpe et glass medisin (vodka) og salat. Det hjalp ..... tilsammen med Ibux, nesedråper, øyendråper og Fishermans Friend,

Salat og medisin


så vi tok en spasertur i Gamlebyen i det fine været. Riga er en fin by ved elven Daugava, vakre parker, rent, flotte broer, art nouvau stil og beskjedent vennlige mennesker. Riga er Latvias hovedstad med 732.000 innbyggere og Gamlebyen er på UNESCO's liste over verdensarven. Og så er det helt utrolig billig her.

Vi spiste middag: 4 stk. suppe, 4 hovedretter, 4 flasker vann, 2 flasker vin og det kostet tilsammen ca. kr. 400,-... Maten var god og vinen OK.

En tur i Gamlebyen


Litt moro


Vi hadde billetter til balletten "Svanesjøen" på Operaen. Flott operabygning!! Det er alltid moro og hyggelig å registrere hvordan "fattige" land har vedlikeholdt sine kulturskatter mens vi i Norge diskuterte OM vi skulle bygge en opera eller vedlikeholde slottet ....

Det var en vidunderlig vakker forestilling til deilig og kjent musikk. Så leste vi også at Riga Ballett er verdensberømt for sin kvalitet. Tenk det!

Else og Inger på Operaen i Riga


Inger, Karin og Gunn på Operaen i Riga


I dag har vi hatt behandlinger, fotmassasje og ansiktsbehandling, og ellers pleiet våre forkjølelser med forskjellige medisiner innkjøpt til lavpris på det lokale apotek.

2 kommentarer:

  1. Her snakker vi selvmedisinering skjønner jeg. Fra medisinsk hold kjenner jeg ikke dokumentasjonen for gjeldende behandling. Skjønner at det fremdeles er vanskelig å bli kvitt pengene i Latvia.

    Alex

    SvarSlett
  2. Høres nydelig ut! Jeg drar snart til Tallin, med lignende opplegg. Spa og andre bortskjemmelser er tingen. Og i dag fikk jeg jaggu kort i postkassa. Da vet du jeg blir gla :-)!


    Bente Helenesdatter Pettersen


    PERSONA GRATA
    tlf. 0047-95739209

    SvarSlett