tirsdag 13. november 2012

Mesteraften 2012

Er det mulig at de samme kroppene kan utføre alt dette?  

Dette spørsmålet stilles i Aftenpostens kritikk av ballettforestillingen "Mesteraften 2012" på Operaen.

Svaret er JAAA!!!  Og her var det fantastiske danseprestasjoner.

Forestillingen besto av tre svært ulike balletter, og for en amatør er det vanskelig å si hva som var best.  Aftenposten gir størst ros til 27'52'', og beskriver det som STERKT MIDTPUNKT.

Det hele startet med klassisk ballett og kvinner på tå i nydelige strutteskjørt.  Komponist av Symfoni i C er Georges Bizet og koreograf er George Balanchine.  

Balletten besto av fire akter, og det var nydelig og beroligende musikk og usedvanlig vakker dans.  Vi likte dette svært godt, men så er vi også litt gammeldagse....




Etter første pause kom noe helt annet.  Stykket het 27'52'', komponist var Dirk Haubrich (basert på musikk av Gustav Mahler) og  koreograf var tsjekkiske Jiri Kylian.  Vi har sett balletter av Kylian tidligere, og denne føyde seg inn i rekken av usedvanlige prestasjoner.

På bildet nedenfor er Christine Thomassen og Aarne Kristian Ruutus i en naken duett, og det var denne Aftenposten var spesielt imponert over.  Det var vi også.



Tilslutt fikk vi oppleve Vårofferet med musikk av Igor Stravinsky og koreografi av Glen Tetley.  Her var det maskulint så det holdt, og kostymet var en liten gullboxer.  Det var voldsom musikk og dans med japanske Gakuro Matsui i sentrum.  Enestående prestasjoner!


Operaen var fullsatt, som vanlig.  Nok en flott kveld i Norges nye stolthet.   Og ballett blir bare mer og mer interessant jo mer man opplever av det.

Stor takk til Dalia som tok initiativ til denne forestillingen også.  Hun er min beste veileder i kultur.  Og om noen uker skal vi på opera igjen.   Vi er heldige!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar