torsdag 1. november 2012

Czardasfyrstinnen


Oslo Operafestival arrangeres årlig under mottoet "Opera til folket".   I løpet av festivalen er det operamusikk på stasjoner, trikker, kafeer, hoteller og teater.  I går tok jeg med meg en av folket (herr Berntsen) til den folkelige forestillingen "Czardasfyrstinnen" i Folketeateret.

"Czardasfyrstinnen" er en operette av Emmerich Kalman med enkel og kjent musikk og en festlig historie.  Mest kjent av de medvirkende var Elizabeth Norberg-Schulz og Knut Skram, og det var først da de entret scenen i andre akt at det tok av.  Ikke bare sang de bra, deres roller som mor og far til en tulling av en sønn som samtidig var forlovet med to damer, ble også meget humoristisk fremstilt.

Elizabeth Norberg-Schulz er også kunstnerisk leder og Oslo Operafestivals høye beskytter. 




Universitetets Symfoniorkester spilte, Skala Operakor sang og dansere fra Musikkteaterskolen sto for ballettinnslagene.  Etter litt svake prestasjoner i første akt, tok det seg opp både for sangere og dansere i andre akt.  Kjetil Støa som Edwin, Mariann Fjeld Olsen som Sylva og Julia Gusek som Stasi sang alle bra.


Dette var en koselig vitamininnsprøyting en mørk høstkveld, og vi nynnet på den deilige musikken hele veien hjem.

Men jammen er det forskjell på en slik enkel forestilling i Oslo og det man hører på de store internasjonale scener.  Vi er nok blitt kresne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar