fredag 23. november 2012

Isdronningen Sonja Henie


I 2012 er det 100 år siden Sonja Henie ble født.  Musicalen "Isdronningen Sonja Henie" forteller historien om kunstløpsstjernen fra begynnelse til slutt.

Hun var filmdiva, hardbarket forretningskvinne og kunstsamler med usvikelig teft.  Med pels, diamanter, skøyter og musikk er det Sonja selv som forteller om sitt livs eventyr på godt og ondt.


Musicalen er laget av Cecilie Due og Helge Sunde i BærMuDa (Teatergruppen Bærum Musikk og Danseteater).  På scenen var det 30 skuespillere og dansere, alle amatører fra teatergruppen, dansere fra lokale ballettskoler, skøyteløpere fra Bærum Skøyteklubb og 40 musikere fra Bærum Symfoniorkester og Prime Time Orchestra.

Vi møtte først den lille Sonja som ble spilt av Sofie Larsen Eide, og som sees på bildet nedenfor.



I rollen som den unge Sonja møtte vi Ida Margrete Rinde Sunde og den voksne Sonja, som hadde den største rollen, ble spilt av Caroline Haddeland-Herding.  Bildet nedenfor er av henne, og hun gjorde en meget god prestasjon både som skuespiller, sanger og danser.


Den gamle Sonja ble spilt av tekstforfatter og regissør Cecilie Due selv, og hun var forteller gjennom hele forestillingen. 

Dette var en forestilling til å bli glad av.  Et fyldig orkester, fargerike og tidsriktige kostymer, profesjonell lyssetting og gode sang- og danseprestasjoner gjorde kvelden til en fest.

Dette var imponerende arbeid av en amatørgruppe.  Skjønt helt amatører var vel ikke alle kanskje....

Jeg var invitert til forestillingen og tapasmiddag sammen med mange hyggelige damer av min gode venninne Bente.  Tusen takk for invitasjonen.  Dette var en koselig og glad kveld.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar