onsdag 30. januar 2013

Ocean Princess

Nå er vi kommet til Papeete, hovedstaden i Fransk Polynesia.  Hvilket tropisk Paradis!  Vi landet sent i går kveld, og ble mottatt på flyplassen med blomsterkranser, dans og ukulele-musikk.  Nå er vi i Fransk Polynesia, så langt fra Norge som det er mulig å komme.

Her hersker det rolig stemning, og damen som sjekket oss inn på Hotel Tahiti Nui i går kveld lot seg ikke stresse av at det sto noe utålmodige franskmenn og et norsk par i kø, men var vennlig og imøtekommen.  Hotel Tahiti Nui er et moderne såkalt boutique-hotell hvor alt er brunt, men stilig var det.  Vi tok en flaske lokalt øl før vi stilte om klokken og gikk til sengs.  Da var den 04:00 lokal tid.



Allerede i grålysningen dro Arild fra gardinene og så soloppgangen over Papeete.  Deretter laget han kaffe og vekket fruen, og vi inntok morgenkaffen på balkongen i den tropiske morgenvarmen.  Man blir jo lyrisk av slikt!

Litt utpå dagen sjekket vi inn på Ocean Princess som skal være vårt hjem de neste ti dagene.  Dette er et mye mindre cruiseskip enn vi har vært på tidligere (kun 600 passasjerer), men veldig hyggelig og avslappet stemning.






Men det er så mange nordmenn her!  Allerede på flyplassen i Los Angeles i går traff vi de første, et erfarent cruisepar som hadde reist med Princess Cruises mange ganger.   Og vel om bord på skipet, hørte vi plutselig norsk rundt oss på alle kanter.  Det viste seg å være en norsk gruppe fra Escape Travel om bord – sikkert 50 personer.  Så av skipets 600 passaasjerer er ca. 10% nordmenn….  Skulle ikke tro at vi var på den andre siden av jordkloden! Den norske modellen må være bra!!!!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar