torsdag 17. januar 2013

Costa del Sol

Far hadde invitert mor og sønn på studietur til Costa del Sol i Spania.  Som tidligere "eiendomsbaron" er han stadig på utkikk etter drømmestedet som skal være nytt, god utsikt, komfortabelt, lyst, fine turmuligheter, nærhet til restauranter og samtidig en god investering.  Studieturen ga som svar at akkurat disse kombinasjoner eksisterer ikke.

Men vi tok altså av fra Gardermoen grytidlig lørdag morgen i det solen steg opp i sprengkulden...  


I Malaga ventet sol og spansk vinter, leiebil og vår første utelunsj.  Vi hadde avtale med flere meglere om visninger, og så på tre leiligheter allerede lørdag ettermiddag. Leilighetene var greie nok, men tilfredsstilte ikke våre krav.

Mens solen gikk ned over de Andaluciske sletter, tok vi en tur til jet-set paradiset Puerto Banus.  Det var rolig der nå, men noen svære yachter duppet jo i vannkanten og Bentley og Ferrari  kjørte frem og tilbake på "stripa".

Her er Marius og mor utenfor verdens mest harry møbelforretning.  Bildene nedenfor viser noe av utvalget.  Skrekk og gru hvis "fiffen" i Puerto Banus har slik smak.  Nei, takke meg til IKEA....







Søndag hadde vi avsatt til kultur, og det ble en hektisk dag.  Marius fant ut at FC Barcelona skulle spille mot Malaga i Malaga, og vi tok raskeste veien til stadion på morgenen for å sikre oss billetter (på børsen...)  Marius og jeg har vært på fotballbørsen tidligere, men far syntes nok dette var både kostbart og harry....  Men vi kjøpte billetter, og gledet oss til kvelden.

Så satte vi kursen mot den vakre byen ved foten av Sierra Nevada - Granada.  Her var det adskillig kjøligere enn nede ved kysten, så far og mor måtte kjøpe seg en ekstra genser.  Den var også god å ha på fotballkampen om kvelden.

Etter en deilig tapaslunsj på en trendy restaurant, kjørte vi opp til Alhambra.  Arild og Karin hadde vært der tidligere, men det var første gang for Marius.   Dette imponerende mauriske palass med omgivelser er en av Spanias mest besøkte turistattraksjoner og står på UNESCO's verdensarvliste.  De neste tre bildene er tatt der.





Så bar det raskt nedover til Malaga igjen og kultur av den mer folkelige sorten.  Det var stor stemning og fullsatte tribuner, og vi koste oss med Barcelonas eventyrlige fotballspill.  Barcelona vant 3 - 1, men kunne glatt ha vunnet mer.  Totalt sett en strålende dag med masse spansk kultur av alle slag.


Mandag morgen var vi klare for ny visning - og nå snakker vi.  Her er utsikten fra den ene terrassen....

... og her fra andre siden (se Sierra Nevada i bakgrunnen).  Lekkert sted med mange kvaliteter, men litt mer enn gangavstand til restauranter.  Her må vinen nytes på terrassen i stedet.



Tirsdag hadde vi sett nok, og tok oss i stedet en tur langs kysten til San Pedro og Estepona - begge koselige byer.  I Estepona spiste vi lunsj på strandpromenaden, og mor fikk endelig Gazpacho - deilig.


Vår studietur ble avsluttet med gourmetmiddag i Puerto Banus tirsdag kveld, og her spiser far og Marius deilig Chateaubriand.  Mor var også super fornøyd med sin Pollo Princess.  


Vi hadde noen koselige dager i Spania, og det var veldig greit å "scanne" områder og muligheter.  For jammen er det mye trash....   Vanskelige tider der nede nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar