tirsdag 18. juni 2013

Judy Chicago - Deflowered

Judy Chicago er mest kjent for sine store samarbeidsprosjekt og kunstinstallasjoner som undersøker kvinnens rolle historisk og kulturelt. Hun regnes som en pioner og deltok aktivt i endringen av det mannsdominerte kunstlandskapet ved å skape innovative arbeid fra et kvinnelig perspektiv. Hennes kunst og ideer fortsetter å påvirke generasjoner av kvinnelige kunstnere.
Judy Cohen ble født i Chicago, Illinois i 1939. I 1970 forandret hun etternavnet sitt til Chicago, da hun bestemte seg for å ta avstand fra patriarkale navnekonvensjoner. Etter et tiår av profesjonell kunstpraksis, skapte Chicago det første feministiske utdanningsprogrammet ved California State University, Fresno. Hun tok med seg studiet videre til California Institute of the Arts (CalArts) hvor hun og kunstner Miriam Schapiro underviste sammen. Med studentene produserte de den første store feministiske kunstinstallasjonen Womanhouse i et forlatt hus i Hollywood, California.
For de fleste er Chicago mest kjent for den monumentale skulpturinstallasjon The Dinner Party (1974-1979). Den monumentale skulpturinstallasjon er en symbolsk fortelling av kvinnens historie i den vestlige sivilisasjon og befinner seg i Brooklyn, New York.
I utstillingen på Oslo Kunstforening inngår verk fra 60- og 70-talet, for eksempel hennes velkjente Car Hoods fra 1965 og flere versjoner av Large Dome Drawings fra 1969, men også senere arbeid som Fragments from the Delta Venus fra 2004, som er basert på de erotiske fortellingene til Anais Nin.
Kjempekul utstilling i et vakkert gammelt hus i Rådhusgaten 19.  Ikke visste vi at det var kunstgalleri her....   Mye å utforske i egen by!
Bigamy Hood

Birth Hood

Flight Hood

Et vakkert fotografi tatt av Karin Bondeson Berntsen

Erotiske bilder

Etter en lang og deilig middag i solskinnet på Kafe Celsius, spaserte vi langs kaiene til Oslo S og hjemreise.

Strålende sommeraften med kunst og min gode venninne Bente.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar