fredag 7. juni 2013

Tornerose


Kulturopplevelsene står i kø om dagen.  I går var endelig dagen kommet for realisering av julegaven til ungdommen i familien - ballettklassikeren "Tornerose" på Operaen.  Selv om billettene var kjøpt inn for 6 måneder siden, befant Marius seg i Australia dessverre.  Vår gode venninne Inger tok med glede Marius' billett, og kvitterte med gave i form av CD med musikken.  Veldig koselig og omtenksomt.

Helt fra premieren i St. Petersburg i 1890 har dette eventyret fengslet verden med sin vakre musikk av Pjotr Tsjajkovskij og sine krevende trinn og kombinasjoner  Hovedrollen som Prinsesse Aurora er verdens mest omtalte og utfordrende, og alle de store ballettlegender har danset denne rollen. .  Endelig en klassisk ballett i Norge med deilige og fargerike kulisser og nydelige kostymer.

Vi var på introduksjonen før forestillingen, og fikk høre at de har malt 3200 kvadratmeter med scenetepper og at det har gått med 1768 meter tyll. Dette var virkelig storslagent!  Det beste jeg har sett av klassisk ballett i Norge.



Prinsesse Aurora ble danset av kubanske Yolanda Correa og Prins Florimund av Yoel Carreno, også han kubaner.  Et nydelig par med fantastisk dansing som høstet stor applaus og muntre tilrop fra salen.

Det var mange store danseprestasjoner, og jeg må også nevne Gakuro Matsui som Blå fugl.

Tsjajkovskijs musikk er vakker og melodiøs, og vi bare nøt den vakre kunsten. Ungdommen i familien er ikke så ofte på ballett, men de likte det de så og koste seg.




Jeg hadde forhåndsbestilt forfriskninger til pausen, og her er den glade familie.  Ikke det mest flatterende bilde kanskje, men det var det vi fikk til akkurat da.

Fullsatt opera inne og vakkert vær ute.  I den andre pausen spaserte vi litt på terrassen. Du verden for en aften!  Jeg svever litt i skyende enda jeg.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar