torsdag 6. juni 2013

Freiakonserten


Oslo-Filharmonien inviterte til markering av stemmeretts-jubileet med konsert i Freiasalen i går kveld, og Dalia og jeg tok turen sammen med mange andre.  Den vakre salen, som er dekorert med Munch på alle vegger, var fullsatt og stemningen avslappet.  Det var gratis sjokolade i massevis... og det er første gang jeg har spist sjokolade til middag....


Programmet var tilrettelagt for stemmeretts-jubileet med verker av Witold Lutoslawski (født i 1913), Benjamin Britten (født i 1913), Åse Hedstrøm (kvinne), og orkesteret ble dirigert av Elise Båtnes.  I 1913 fylte forøvirg Edvard Munch 50 år.


Vigdis Hjort leste tekster som hun selv hadde skrevet om livet til sin oldemor - et kvinneliv for 100 år siden.  Her gikk assosiasjonene både til "Victoria" og "Fanny og Alexander" - trist og sårt,  men samtidig med et "snert" av humor.



I pausen åpnet de dørene ut til den vakre Freiaparken med skulpturer Gustav Vigeland, Henry Moore og andre og masse vakre blomster, og det var rikelig med tid til å vandre rundt.

En annerledes og usedvanlig koselig konsertopplevelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar