fredag 30. desember 2016

Kyoto


Så er vi kommet til Kyoto - Japans hovedstad og keiserby fra 764 til 1968 som er full av templer, palass, tehus og hager. Kyoto er fortsatt Japans kulturelle hovedstad, og 60 % av kulturskattene befinner seg her. 

Byen ble vurdert som et mål for atombomben under 2. verdenskrig, men USA valgte Nagasaki i stedet og alt det gamle fine i Kyoto ble bevart. 

Om høsten lyssettes de vakre parkene og templene, og turistene strømmer til byen,- slik også med fire norske globetrottere.

Vi benyttet tiden i Kyoto til å beskue templer og hager både i dagslys og flomlys.  Selv litt regnvær kunne ikke legge demper på disse opplevelsene.

Det var veldig moro å komme tilbake til Kyoto etter 42 år.  Jeg husket ikke mye, men gullpaviljongen var mye flottere i dag enn jeg husket.  Her er noen smakebiter.

Chion-In Temple i flomlys

Parken ved Chion-In Temple i vakkert flom- og månelys

Bryllup i Kyoto

To-Ji Temple i dagslys (eneste 5. etasjes pagode)

To-Ji Temple i flomlys

Kirsebærtrær i høstfarger

Rokuon-Ji Temple (The Golden Pavilion)

Vakker park i flomlys

Mer Rokuon-Ji Temple

To lystige gratier med To-Ji Temple

Vi bodde meget sentralt  på Hotel Grand Bach http://www.grandbach.com/kyoto/en/ som gjerne anbefales selv om frokosten var litt spesiell.... vi var jo i Japan.

Breakfast Western style....

Fra Kyoto fortsatte ferden med Shinkansen til Tokyo, og vi var så heldige å få noen glimt at Japans hellige fjell Mt. Fuji.  

Mt. Fuji sett fra Shinkansen







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar