mandag 12. mars 2018

Melaka - historie og verdensarv



Navnet Melaka eller Malaka har vi hørt i Melaka-halvøya, Melaka-stredet, Melaka regionen og Melaka by...

Vi tok turen til Melaka for å sette oss litt inn i historien om dette kjente området.  Melaka-stredet er verdens mest trafikkerte rute for skip, og byen Melaka er en gammel havne- og handelsby.  Gamlebyen er i dag på UNESCO's verdensarvliste  - og her finnes spor etter indere, kinesere, portugisere, hollendere og briter.  

Byen ble i 1511 erobret av portugiseren Alfonso du Albuquerque.  I 1641 tapte imidlertid portugiserne byen til Nederland som kontrollerte den til 1795.  Da ble Melaka erobret av britene som regjerte der til Malaysias selvstendighet i 1957.  Under britene ble imidlertid Melaka forbigått som handelsby av både Penang og Singapore.  I 2008 ble gamlebyen i Melaka sammen med George Town i Penang oppført på UNESCO's verdensarvliste.

Vi tok en dagstur fra Kuala Lumpur til Melaka,- en tur på 15 mil (2 timer) i minibuss sammen med en kinesisk familie og en hyggelig rasktkjørende sjåfør. Her er det fire felts motorvei tvers gjennom landet fra Thailand til Singapore, og det går unna gjennom palmeplantasjer og regnskoger.



St. Peters church from 1718

St. Pauls Hill

Nederlandsk kirkegård

St. Pauls Church

Maritime Museum 

Blomstrende sykkeltaxi

Cheng Hoon Teng Temple (Buddhist)

Cheng Hoon Teng Temple - vakkert interiør

Melaka River 

Melaka er en vakker og interessant by og absolutt verdt et besøk hvis du reiser til Malaysia - og en reise til Malaysia anbefaler vi på det sterkeste.


Melaka River Selfie
Et tips til slutt:

Vi har gode erfaringer med å bestille lokale utflukter på https://www.getyourguide.no   De har attraksjoner og aktiviteter over hele verden, biler og busser i alle størrelser (ja, vi har også bestilt byvandring i Romania her), dyktige sjåfører/guider og de kommer alltid.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar