søndag 11. mars 2018

Taman Negara - verdens eldste regnskog

Taman Negara - Malaysia Top Nature Destination

Selvfølgelig måtte vi ut i jungelen i Malaysia - til verdens eldste regnskog og Taman Negara National Park.  Regnskogen sies å være 130 millioner år gammel, har verdens lengste "canopy walkway" og masse opplevelser for den som vil på tur til fots eller utforske jungelen fra båt.

Vi hadde bestilt en 3 dagers utflukt på http://www.tamannegara.asia/ og ble hentet på vårt hotell i Kuala Lumpur.   Først var det 4 timer med bil nordover til Jerantut, og deretter 3 timer med båt på elven innover i jungelen til nasjonalparken.

De tidligere koloniherrene, britene hadde bygd et fint resort ved elvebredden, Mutiara Taman Negara Resort, og her hadde vi reservert en bungalow. Vi hadde også bestilt forskjellige aktiviteter som

  • Night jungle walk
  • Day jungle trekking with canopy walk
  • "Rapid shooting", båttur i elvestryk hvor vi ble skikkelig våte
  • Besøk hos urbefolkningen 

Vår dyktige jungelguide Anna ledet vår lille gruppe bestående av folk fra England, Spania, Thailand, Malaysia og Norge, og på kveldsturen var det helt naturlig å se både edderkopper, skorpioner og til og med en liten grønn slange oppe i et tre uten noen form for frykt.  Alt var vel tilrettelagt med stier og trappetrinn.

Anna kunne fortelle at det var svært sjelden å se store dyr eller slanger.  Det er satt opp noen tårn hvor man kan klatre opp og overnatte i håp om å se en panter eller elefant i grålysningen, men dette er lengre innover i jungelen.  




Båttur på elven innover jungelen

Vår bungalow ved elvebredden

Soverommet

Det var apekattsti rett utenfor vår bungalow

Klar for "night jungle walk" i elefantbukse

Skorpion ja - Anna hadde en spesiell lykt 

Jungle trekking 

Canopy walkway

Canopy walkway

Den stolte gruppe av jungelvandrere 

Jungelbeboere

Hos jungelfolket

Kliss våt 

Kliss våt 

Rapid shooting

Vakkert langs elvebredden 

Vi hadde flotte og meget spesielle opplevelser her ute i jungelen, og anbefaler alle Malaysia-turister å ta turen.  Jeg var litt småengstelig på forhånd, men dette var helt ufarlig og meget godt tilrettelagt.  Vi koste oss med god mat på vår resort, svettet og ble slitne på fotturene og nøt de spesielle båtturene.  Dette var den største opplevelsen på hele Asia-reisen denne gang.


Takk Anna jungelguide


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar